• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Üç aylar ne zaman başlıyor?
uNyR8h.jpg


Aziz ve muhterem Müslümanlar

Yeni bir üç aylara daha girmek üzereyiz. 19 Mart 2018 tarihinde 1 Recep

Birincisi Recep ayı... Onun ilk cuma gecesi, Regaip Gecesi'dir.

Üç ayların girmesiyle birlikte Müslümanların ruhlarını bambaşka bir hava kaplar. Çünkü bu aylar İlahî rahmetin coştuğu aylardır. Sair vakitlerde iyilik ve hasenelere on sevap veriliyorsa Recep, Şaban ve Ramazan aylarında gittikçe yükselen bir nisbette kat kat fazla sevap verilir.

Meselâ başka zamanlarda okunan herbir Kur'ân harfi için en az on sevap yazılmaktadır. Recep ayında bu sevap 100 olarak yazılır, Şâban'da 300'ü aşar, Ramazan'daysa 1000'e çıkar. Cuma geceleri binleri bulur. Kadir Gecesi'nde 30 bine ulaşır.

Aklını iyi kullanan Müslümanlar bu açılan âhiret pazarından gerektiği kadar alışveriş ve ticaret yaparlar. Bu fırsat kaçınlmaz!

Recep ayının kudsiyetine Kur'ân-ı Kerîm'de işaret edilmiştir. 4 hürmetli aylardan biridir. Sevgili Peygamberimiz (sav) de üç aylar girdiğinde şöyle duâ ederlerdi:

"Allahım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek eyle ve bizi Ramazan'a kavuştur!"

Recep ayının ilk cuma gecesine Regaip Gecesi adı verilmiştir. Allah (cc) o gecede kullarına rahmet ve mağfiretini, lütuf ve ikramını, sevap ve mükâfatım bol bol verir.

Recep'in 27. gecesi Mi'rac, Şâban'ın 15. gecesi Berat, Ramazan'ın 27. gecesi bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'dir.

Gerçekten üç aylar dünyaya âhireti kazanmak için gönderilen insanlar için çok kârlı ve kazançlı bir ticaret pazarıdır. Çalışan kazanır, hayatını ve malını Allah yolunda sarfedenlerin kârları birden bine çıkar, kâr içinde kâr ederler.

Aziz mü'minler

Böyle mübarek ay, gün ve geceler mü'minler için çok büyük fırsatlardır. Böyle bir fırsat elimize bir daha ya geçer, ya geçmez! Dünkü gün elimizden çıktı. Yarına ulaşacağımıza dair elimizde senet yok! Öyleyse hakikî ömrümüz, bulunduğumuz gündür. Bunu unutmayalım! Bugün dünyadayız, yarın âhirette olabiliriz! Ecel gizlidir, her vakit gelebilir.

Bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalıyız.

Unutmayalım ki: insan bu dünyada nasıl yaşamışsa kıyamet gününde Allah'ın huzuruna dünyada işledikleriyle birlikte varacaktır.

Götürdükleri iyiyse sevinip mesrur olacak, kötüyse pişmanlık duyarak mahcup olacaktır. Ancak bu pişmanlığın orada faydası olmayacaktır.

Bu hususta Kur'ân-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Ey îman edenler! Allah'tan korkun! Herkes yarın için ne hazırladığına bir baksın! Allah'tan sakının! Çünkü Allah işlediklerinizden haberdardır." (Haşr, 18)

Aziz kardeşlerim

Unutmayınız ki, hayatın en tatlı, en parlak günleri, Allah ve Resûlü'nün emirleri ve rızası yolunda geçen ebedî ve şerefli günlerdir.

Hak yolunda sarfedilen ömür sermayesinin bir saniyesi bazen ebedî bir ömrü kazandırabilir.

Bugün ızdırap içinde kıvranan, başını taştan taşa vuran, saadet sabahı bekleyen, nur isteyen, huzur arayan insanlık Allah ve Resûlü'ne itaat etsin, Kur'ân'a tarziye versin, onun kalesine girsin, o zaman bütün dertler dinecek!

Dalgalar duracak! Ümmet-i Muhammed (sav) sahil-i selâmete çıkacaktır.

Aklımızı başımıza alalım


îman ve Kur'ân'ın hakikatlarına sarılalım!

Dünyanın aldatıcı oyunlarına, vefasız zevk u safâlanna aldanmayalım

Sonra bize yazık olur. Ömür sermayemiz uçar, gider.

Elimizde yalnız günahlar, hatalar, pişmanlıklar kalır.

Regâib Gecesi'ni ibadetle geçirmeye çalışalım, tevbe ve istiğfar edelim!

Kur'ân okuyalım

Kaza namazları kılalım!

Bol bol salavat-ı şerife okuyalım

"Ve sâri'û ilâ mağfiretin mirrabbiküm" fermanına kulak verelim! Yâni Rabbimizin mağfiretine koşalım!

Namazla, oruçla, tevbe ve istiğfarla Allah'a dönelim!

Kur'ân'ı dinleyelim! O nur ile nurlanalım! Hidayetiyle amel edelim! Hayatımızı Kur'ân'a göre yaşayalım

Ebedî Rehberimize, Allah'ın Resûlü'ne uyalım!

Saadet ve selâmet bundadır.

Aradığımız huzur ve emniyet îman hakikatları dairesindedir.


Alıntıdır.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
2019 Üç Aylar ne zaman başlayacak?
uNyR8h.jpg

Bu aylar, Recep, Şaban ve Ramazan ayıdır.

8 Mart 2019 Cuma günü Üç Aylar başlayacak. 6 Nisan 2019 tarihinde Şaban ayı başlayacak ve 19 Nisan 2019 tarihinde Berat Kandili idrak edilecek. 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı ise 6 Mayıs 2019 tarihinde idrak edilmeye başlanacak. Kadir Gecesi ise 31 Mayıs tarihine denk gelmektedir.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Üç aylar başlangıcı, Üç aylar ne zaman başlıyor?

2594145_810x458.jpg

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üç aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşuyor. Yani, üç aylar Receb ayıyla başlıyor. 2020 yılında Receb ayı 25 Şubat tarihinde başlıyor. Buna göre üç aylar 25 Şubat tarihinde başlıyor. Öte yandan Ramazan ayının son günü de aynı zamanda Ramazan ayının son günüdür. 2020 Ramazan ayının son günü ise 23 Mayıstır… Böylelikle netleştirecek olursak üç aylar 25 Şubat günü başlayacak ve 23 Mayıs günü sona erecek.

Recep Ayı 2020 başlangıç tarihi: 25 Şubat


Şaban Ayı 2020 başlangıç tarihi: 25 Mart


Ramazan Ayı 2020 başlangıç tarihi: 24 Nisan


Üç ayların dinimizdeki yeriyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. İşte, üç aylarla ilgili Diyanet’ten yapılan açıklama:

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.


ALINTIDIR.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
EXJBKw.jpg

2021 YILI ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet takvimine göre, 3 aylar, 2021 yılında Receb ayının ilk günü olan 13 Şubat günü başlayacak. 3 ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 18 Şubat Perşembe gerçekleşecek.

2021 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Miraç Kandili 10 Mart günü, Berat Kandili ise 27 Mart günü idrak edilecek.

Ramazan ayı ise 13 Nisan'da başlayacak. 12 Mayıs'ta son bulacak. 13 Mayıs'ta ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü idrak edilecek.
Ramazan ayı içinde olan ve 'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 8 Mayıs 2021'de idrak edilecek.
 
Üst