Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tüylü Kedilerde Fırçalama Yöntemleri, Bakım, Temizlik, Kullanılacak Malzemeler

_MaVi_

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    17 May 2013
  • Mesajlar
    474
  • MFC Puanı
    0
Tüylü Kedilerde Fırçalama Yöntemleri, Bakım, Temizlik, Kullanılacak Malzemeler


tumblr_mcgr4r0nIJ1qeeqaho1_500_large.jpg


Kısa Tüylü Kediler
Amerikan kısatüylü, Amerikan teltüylü, İngiliz kısatüylü, Cornish rex, Singapur, Oryantal, Tonkinese, Kahverengi Havana, Korat, Ocicat, Siyam, Mavi Rusya, Chartreux, Pixie-Bob, Scottish Fold, Snow-shoe, devon Rex, Manx, Munchkin, Japon Bobtail. Bengal,
Fırçalama sıklığı: Haftada bir defa. Kullanılacak malzeme: Küçük dişli fırça, kauçuk fırça, kadife parça bez.
Fırçalama tekniği: Kauçuk fırça ile önce kedinin cildine masaj yapılır. Bu masaj kedinin gevşemesine yardımcı olacaktır. Masajı yuvarlak çemberler çizerek devam ettirebilirsiniz. Bunun için de fırçanın kenarını kullanmalısınız. Aynı şekilde devam ederek kedinin kafatasına kadar çıkın. Deriye okşama şeklinde darbelerde bulunun. Dokunuşlar nazik olmalı. Kedinin kafasına yapılan dokunuşların ardından, kuyruğuna doğru uzanın. Masajdan sonra diğer tarağa geçin.
Kısa dişli fırçayla önden arkaya doğru bir fırçalama tekniği kullanın. Kedinin kulak arkasındaki tüylerden başlayın, kuyruğuna kadar uzanın. Ardından kadife kumaşa geçin. Bu durumda tüylerin yine önden arkaya doğru silercesine yatırılmasını sağlayın. Bu işlem tüylerin parlamasını sağlayacaktır.

Orta ve Uzun Tüylü Kediler
Amerikan Bobtail, Amerikan Kıvırcık, Balinese, Birman, Egzotik, Himalayan, Javanese, LaPerm, Maine Coon, Uzuntüylü Manx, Uzuntüylü Munchkin, Norveç orman kedisi, Türk Van kedisi, Ragdoll, İran kedisi, Raga Muffin, Selkirk Rex, Sibirya, Somali, Türk Angora.


Fırçalama sıklığı: Orta ve zayıf tüylüler için, haftada iki defa. Uzun ve kalın tüylüler için haftada üç defa.

Kullanılacak malzeme: Kısa dişli bir fırça, paslanmaz çelikten tarak, yumuşak bir fırça. Fırçalama tekniği: İlk olarak kısa dişli fırçayı tüylerin ters istikametinde kullanacağımızı belirtelim. Kuyruk sokumundan itibaren fırçayı kullanarak, kat kat tabaka halinde tüylerin kalkmasını sağlayın. Kedinin kafasına kadar bu şekilde ilerleyin. Bu işlemi kedinin tam vücudunda tekrarlayın. Yanaklarına da küçük bir dokunuşta bulunabilirsiniz. Ardından paslanmaz çelik tarağı elinize alın. Tüylerin iyice içine soktuğunuz tarağı kedinin cildi üzerinde paralel çizgiler şeklinde hareket ettirmeye başlayın. Tarakla tüyleri yukarı doğru çekin. Bu işlem test işlemidir. Eğer kedinin tüyleri arap saçına dönmüş bir şekilde karışır ya da bir yana yığılırsa parmaklarınızla onları nazikçe ayırabilirsiniz. Son işlem olarak, kedinin tüylerini parlatmak amacıyla yumuşak fırçaya geçiş yapın. Bu nazik fırça ile tüyleri hafif şekilde yerine yerleştirin. Bir bez kullanır gibi kullanacağınız yumuşak fırça ile tüm vücudun üzerinden geçin.


Eğer bir kedi ölü tüylerin alınması için sürekli tüy bakımı görmez ise yalanma sırasında bu tüylerin büyük bir kısmını yutar ve böylece midesinde ve bağırsaklarında tüy yumağı oluşabilir. Tüy yumaklarına kedilerde özellikle, uzun tüylü olanlarda çok sık rastlanmaktadır. Tüyler birbirlerine dolanıp top şeklini almaktadır. Tüy yumağı yuvarlak kesitli , uzun, kıtıklaşmış tüy birikimidir. Kediler zaman zaman bu yumağı kusarak dışarı atarlar. Bunun için ot yerler. Ayrıca haftada bir kez verilecek bir çay kaşığı zeytin yağ yumağın mideden atılmasına yardımcı olabilir. Eğer atamazlar ise midede bu tür yabancı cisimlerin varlığı gastrointestinal rahatsızlıklara veya tıkanmalara neden olmaktadır. Yumaklar besinlerin mideden bağırsaklara geçişini engelleyebildiği gibi kusma ve regurgitasyona neden olabilir. Ayrıca konstipasyon da şekillenebilir.
Tüy yumaklarının oluşumunu engellemek için kedinizin tüylerini sıklıkla fırçalamalısınız. Ayrıca laksatif ve lubricant (kayganlaştırıcı) maddeler de kullanılabilir. Bu ürünler macun şeklinde hazırlanmışlardır. Kediniz bunları mama gibi yiyebilir ya da ayaklarına uygulanırsa yalayarak da alabilir. Bu ürünlerin ödül şeklinde hazırlanmış olanları da mevcuttur. Bunlarda yağ ile beraber mineral maddeler de vardır ve kediler bu ürünleri daha çok severler. Bazı mama firmaları tüy yumağı oluşumunu azaltan özel mamalar hazırlamışlardır.*
 
Üst Alt