Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tütsülenmiş Uskumru Ezmesi

  • Üyelik Tarihi
    16 Eki 2013
  • Mesajlar
    776
  • MFC Puanı
    0
attachment.php



Malzemeler:
* 275 g tütsülenmiş uskumru filetosu, derisi sıyrılmış
* 6 yemek kaşığı ekşi krema
* 75 g tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
* 2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
* 1-2 yemek kaşığı limon suyu
* Çekilmiş karabiber
* Hindiba yaprakları ve taze maydanoz,süsleme için
* Kızarmış ekmek çubukları, servis için.

Yapılışı:
1- Kılçıklarını ayıkladığınız uskumru filetosunu çatalla iyice ezin.

2- Ekşi krema ve tereyağını uskumruya ilave ederek iyice karışana kadar harmanlayın. Kıyılmış maydanozu, limon suyunu ilave edip biber serpin.

3- Uskumru karışımını kaşıkla, düzenli ve istiflenmiş bir halde bir kaseye veya tabağa aktarıp üstünü streç filmle sıkıca kaplayın ve buzdolabında en az 8 saat veya gece boyunca soğutun.

4- Servisten yaklaşık 30 dakika önce ezmeyi buzdolabından çıkarıp oda ısısına gelmesini sağlayın.

5- Servis için ezmeyi kaşıkla tabaklara aktarıp hindiba yaprakları ve maydanozla süsleyin. Kızarmış ekmek çubukları ile servis edin.

Afiyet Olsun


 
Üst Alt