Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Türkiye ayakta: İşçiler grevde, öğrenci ve öğretmenler boykotta

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Türkiye ayakta: İşçiler grevde, öğrenci ve öğretmenler boykotta

Türkiye, Ankara'daki katliam için bugün ayakta..

Türkiye'de bugün ve yarın grev var... Çalışanlar grevde, öğrenciler ve öğretmenler okullarında boykotta.

İşte saat saat Türkiye'de yaşananlar...

SAAT 13.00 İzmir Gündoğdu Meydanı'nda binlerce kişi Ankara'daki katliamda ölenleri anmak için toplandı.

36.jpg
Fotoğraf: Fırat Çoşkun

SAAT 12.12 İstanbul Adalet Sarayı'nda biraraya gelen avukat dernekleri, Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto ediyor. Katları sloganlar atarak dolaşan avukatlar, adliyenin içindeki alanda toplandı. Avukatlar eylemlerini burada sürdürüyor.

31.jpg

26.jpg
Fotoğraf: Yarın Haber
SAAT 11.50 Diyarbakır’da belediyeye ait toplu taşıma araçları Ankara’da yaşanan patlama nedeniyle 2 günlük kontak kapattı. Toplu taşıma araçlarının yanı sıra üniversite ve sağlık sektörü de yaşananlara tepki amaçlı boykot yapıyor.

24.jpg

SAAT 11.45 HDP Merkez Yürütme Kurulu, Barış Mitingi’ni düzenleyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği'nin katliam sonrası ilan ettikleri iki günlük genel grev çağrısını tüm güçleriyle destekleyecekleri açıklamasında bulundu. Açıklamada, “Gelin hep birlikte hayatı durduralım ve barışın sesini duyuralım.” vurgusu yapıldı.
SAAT 11.40 Mersin Üniversitesi öğrencileri boykotta.

21.jpg

SAAT 11.20 İzmir'de binler Basmane Meydanı'nda toplanmaya başladı. Kalabalık artıyor.

17.jpg

SAAT 11.08 Binlerce ODTÜ'lü yürüyüşe geçti

13.jpg

SAAT 10.30 Boğaziçi Üniversitesi, boykot için toplandı.

12.jpg

Fotoğraf: Cem Özbek
SAAT 10.05 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de anma için toplanıldı. A.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Şeyhsuvar Ertürk, fakültede yaptığı konuşmada, "Yastayız ama dimdik ayakta duralım, mücadele gücümüzü kaybetmeyelim. Barış için oraya giden insanlar katledildiler, onlar kimsenin paydaşı değil yoldaştılar. Fakültemiz 45 yaralı kabul etti, 2'si geldiğinde kaybedilmişti. 11 kişiyi cerrahiye kabul ettik. Fakültemizle gurur duyuyorum ama ülkemizle, insanımızla da gurur duyalım. Dimdik ayakta durup mücadele edelim" diye konuştu.
SAAT 10.00 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde greve çıkan işçiler, saat 10.00'da bir anma töreni düzenledi. "Hırsız katil AKP", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı anma, Basmane Meydanı'nda saat 11.00'da gerçekleşecek olan yürüyüş ve anmaya çağrıyla son buldu.

Cumhuriyet .com tr

Almora

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    343
Bizim sendika da grev kararı almış ama ben uygulamadım. Grev'in amacı mesleki hakları eldetmek için üretimden gelen gücü kullanmaktır. Protesto için grev yapılmaz.

Mesai saati bitiminde protesto gösterileri yapılabilir. Sendikaların kararını hatalı buluyorum. Artık sendikalar siyaseti bırakıp birazcık bizim hakkımızı arasınlar.

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Teröre karşı birlik ve beraberliğimizi göstermeliyiz terörü lanetliyoruz...

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Bizim sendika da grev kararı almış ama ben uygulamadım. Grev'in amacı mesleki hakları eldetmek için üretimden gelen gücü kullanmaktır. Protesto için grev yapılmaz.

Mesai saati bitiminde protesto gösterileri yapılabilir. Sendikaların kararını hatalı buluyorum. Artık sendikalar siyaseti bırakıp birazcık bizim hakkımızı arasınlar.

kanlı terör olaylarına karşı birlik olunma zamanı halk olarak birleşme zamanı diyorum...

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Birlik olmaya, birleşmeye karşı değilim. Bunun için grev yapmaya karşıyım. Grev mesleki haklarımız için yapılmalı.
.

Anlıyorum sendikalar çalışanların haklarını aramalı mutlaka hem fikiriz .
Toplumsal olaylarda birleşmelerinden yanayım Ülkemiz üzerinde oynanan oyunu .Millet olarak bozmalıyız gün bugün ..

Üst Alt