Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tulumba Tatlısı

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
tulumba-tatl%C4%B1s%C4%B1.jpg


Tulumba tatlısı Türk mutfağının en sevilen tatlılarındandır. Özellikle ramazan ayında sofralardan eksik etmediğimiz tatlılarımızdandır.

Malzemeler

►2
virgulll.gif
5 bardak un
►3 su bardağı su
►1 yemek kaşığı ince irmik
►1 yemek kaşığı nişasta
►6 adet orta boy yumurta
►50 gram margarin

Şurubu için;
►5 su bardağı toz şeker
►3 su bardağı su
►1 limonun suyu

Kızartmak için;
►2 su bardağı ayçiçek ve ya mısır özü yağı


Tulumba Tatlısı Tarifi:
İlk önce şerbeti hazırlanır
virgulll.gif
5 su bardağı şekerin içine 3 su bardağı suyu koyunuz ve kaynatınız. Üstünde oluşan köpükleri alınız. Limon suyunu koyunuz ve yeniden kaynatınız. Ateşten alıp soğutunuz.

Tencere içerisine 3 su bardağı suyu
virgulll.gif
50 gram margarini ve bir fiske tuzu koyup kaynatınız.

Bir yandan da elediğiniz unu
virgulll.gif
irmiği
virgulll.gif
nişastayı
virgulll.gif
pirinç ununu ilave edip
virgulll.gif
hep birlikte kaynayan yağlı suyun içerisine dökünüz. Ocakta seri bir şekilde 3-5 dakika süresince karıştırıp pişiriniz.

Hazırladığınız hamur ılıklaşınca yumurtaları kırınız ve elinizle karıştırıp
virgulll.gif
yoğurunuz.

Tulumba tatlısının kalıbınız varsa ona doldurunuz. Kızgın yağın içerisine istediğiniz parçalara sıkıp kızartınız. Kalıp yoksa ağzı tırtıklı olan torbadan sıkınız. Tulumbaların her yanını iyice kızartınız
virgulll.gif
yağını süzerek alınız ve hazırladığınız soğuyan şurubun içerisine atınız. Şurubunu çeken tulumba tatlılarını servis tabağına alınız. Afiyet olsun.

Not: Tulumba tatlısının hamurunun suyu içerisine iki kaşık küllü suyun konması yararlı olur.

Küllü suyun hazırlanışı; Odun ve ya odun kömürünün külünden bir su bardağı alınız
virgulll.gif
5 su bardağı suyun içerisine karıştırınız ve 5 dakika süresince kaynatınız. Ocaktan alıp durulaşması için bekletiniz. Üstünden çalkalanıp bulanmasına izin vermeyerek durulaşan suyunu alınız.
 
Üst Alt