Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tülay Örten Yıldız - Şahadoğru (2015)

Almora

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    343
Tülay Örten Yıldız - Şahadoğru (2015)

49328696135220615.jpg

ai.gif

01. Öğrendim ( Almışım Üstüme Dert Mihrabını )
02.
Aradım Dünyayı ( Sevdiğim )
03.
Şikayetin Olmasın da Bak Ne Haldeyim
04. Beni Benden Evvel Gören Cananım ( Düşün )
05.
Yollar Üstüne
06. Yozundan Ayrılmış ( Uzun Hava )
07.
Deli miyim Zihnim Duruk
08. Vefasız
09. Kader ( Bozlak )
10.
Şu Yanan Sinemde
11. Dert Bende Kaldı ( Bozlak )
12.
Gönül Aşığı

Tülay Örten Yıldız’ın ilk albümü "ŞAHADOĞRU" Z/Kalan etiketiyle raflarda yerini alıyor.
Çorum yöresi ozanı Aşık Şekip Şahadoğru’nun torunu olan sanatçı dokuz eseri dedesine,üç eseri amcası Orhan Şahadoğru’ya ait olan bu ilk albümünün bir vasiyet olduğunu düşünmüş, albümün adını Şahadoğru koymuş ve Çorum bozlaklarını ilk ağızdan okumaya gayret etmiş.Albümde Tülay Örten Yıldız dört bozlağı kendi sazıyla çaldı.Diğer kırık havaların tamamı değerli üstat Erdal Erzincan’ın tezenesinden.
Albüme kemanesiyle Hüseyin Yalçın ,kemanıyla Uğur Önür,gitarıyla Şeyhmus Fidan,vurmalı çalgılarıyla Cemal Özkızıltaş,ses kayıtlarıyla Ahmet Gökhan Coşkun,bas gitarı,özgün düzenlemeleriyle Abdurrahman Tarikçi emek verdi.Tarikçi yöresel çizgiyi bozmadan kendine has alt yapı ve düzenlemeleriyle albüme imzasını attı.
Albüm Ekim ayından itibaren müzik marketlerde yerini alıyor.

Üst Alt