-
- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 17,518
-
- MFC Puanı
- 3,901
trileçe, trileçe tatlısı, trileçe istanbul, trileçe istanbul adresleri nereler?
Sancak Restaurant
Balkan mutfağının İstanbuldaki en başarılı temsilcilerinden olan Sancak (Sandzak) Restaurant, 1974 yılında Fehim Sancak tarafından kurulmuş. Şu anda oğlu Adnan Sancak tarafından işletilen restoranın marina manzaralı mekânında trileçe tatlısının sadece karamelli sunumu mevcut.
Sütçüoğlu Muhallebicisi
Bakırköyün en bilinen muhallebicilerinden olan Sütçüoğlu, trileçeyi kendi mekânı dışında kentin çeşitli restoran ve pastanelerine de üretiyor. Usta Cem Yedier, sırrının pandispanyası ve süt karışımında olduğunu söylediği trileçeyi karamel ve frambuazla servis ediyor.
Baltepe Pastanesi
1956 yılından bu yana hizmet veren Fatihteki Baltepe Pastanesi, trileçenin en iddialı adreslerinden. 2009 yılında ürünleri arasına eklenmiş. Türkiyedeki ilk trileçe üretiminin Baltepede gerçekleştirildiği belirtiliyor. Karamelli, frambuazlı, muzlu ve çikolatalı çeşitleri bulunuyor.
Küçük Vardar Dondurmacısı
Eyüp Sultanda bulunan Küçük Vardar Rumeli Dondurma ve Tatlıcısı, tatlının yanı sıra meyveli dondurmaları ile de tanınıyor. Ama en çok beğenilen lezzeti trileçe. 2009dan bu yana hizmet veren mekânda trileçenin karamelli, frambuazlı, kivili, portakallı ve çikolatalı çeşitleri bulunuyor.
Pelit
Temeli 1957 yılında Tepebaşında atılan ve günümüzde her iki yakada 33 şube ile hizmet veren Pelit, İstanbulda her geçen gün kendine özel bir yer edinen bu özel tatlıyı mönüsüne eklemiş. Karamelli ve Frambuazlı olmak üzere 2 çeşit olarak servis yapılıyor.
Üsküp Simit ve Poğaça
Merkez Bayrampaşa dışında Fındıkzadede şubeleri bulunan mekânın trileçesi, frambuazlı, karamelli ve çilekli olarak sunuluyor.
Gostivar Dondurma ve Tulumba
Balkan tatlıları ve dondurması üretimini Makedonyanın Gostivar kentinde öğrenen Mümtaz Kulak, 1959da geldiği Türkiyede ilk yerini 1975 yılında Roma Dondurma adıyla Silivride açmış. Günümüzde ikinci kuşak tarafından sürdürülen lezzetler Beykozda devam ediyor. Trileçe burada karamelli ve frambuazlı.
Vefa Pastanesi
Ümraniye İtfaiyesi karşısında bulunan mekânda trileçenin sunumu karamelli ve frambuazlı olarak yapılıyor.
Avliya Boşnak Mutfağı
Boşnak, Arnavut ve Makedonların yoğun olarak yaşadığı Bayrampaşa bölgesi Beşyüzevlerde hizmet veren Avliyada trileçenin sadece karamellisi var.
Köfteci Arnavut
Fatih Balatta bulunan Köfteci Arnavut bölgenin en eski mekânlarından. Kuruluşu 1937. Günümüzde üçüncü kuşak tarafından işletilen mekânda 2yıl önce mönüye eklenen trileçenin karamellisi var.