• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tozlu Plak

Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
evanescence-bring-me-to-life-frontjpg-bring-me-to-life-641780440.jpg


Evanescence - Bring Me To Life

Gençliğimizi alan şarkı desek sanırım yanlış olmaz. Eskimeden, tükenmeden kendini dinlettiren ender şarkılardan. Her ne kadar Evanescence grubu dağılmış olsa da unutulmuyor. Son zamanlarda vokale hayat veren Amy Lee kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışsa da henüz ortaya bir ürün koyabilmiş değil.



[IMGALIGN="right"]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/Amy_Lee_in_S%C3%A3o_Paulo_2.jpg/320px-Amy_Lee_in_S%C3%A3o_Paulo_2.jpg[/IMGALIGN]"Bring Me To Life" Evanescence'ın Fallen albümünden çıkan ilk teklidir. Şarkı 2004 Grammy Ödülleri'nde "En İyi Hard Rock Performansı" ödülüne layık görülmüştür.

Tekli yayınlandığında B tarafında Farther Away'in albüm sürümü yer almasına rağmen, bu şarkı daha sonra Fallen'dan çıkarıldı ancak gene de tüm konserlerde söylendi ve Anywhere But Home'da da kendine yer buldu. Teklinin B tarafında bulunan Bring Me To Life'ın Bliss Mix'i ise Paul McCoy'un vokallerinin bulunmadığı ve daha önce Daredevil filminin albümü için yapılan orijinal sürümüydu.

Teklinin Avustralya sürümünde 4. şarkı olarak Bring Me To Life'ın klibi değil, Missing yer alıyordu. Şarkı Fallen'da kullanılmamasına rağmen Anywhere But Home'da yer aldı.

Teklinin Birleşik Krallık'ta çıkan bir DVD sürümü bulunuyor. DVD'de "Bring Me To Life"'ın video sürümü, albüm sürümü, canlı akustik sürümü, "My Immortal"'ın canlı akustik sürümü ve bir röportaj bulunuyor.

Bring Me To Life'ın ayrıca iki tane demo sürümü bulunuyor. Bu şarkıların internetten indirilmesine Evanescence, Fallen albümü çıktıktan bir süre sonra izin vermişti. Bu iki demo sürümü Fallen'daki sürümünden farklı olarak Paul McCoy vokalleri ve piyano ile giriş içermiyor. Şarkılarda gitar soloları bulunuyor.

Şarkının canlı performanslarında Amy Lee'ye gruptan ayrılmadan önce gitarist John LeCompt eşlik ediyordu. Ancak LeCompt gruptan ayrıldıktan sonra onun söylediği bölümler çıkarıldı ve Lee şarkıyı başka vokaller olmaksızın tek başına söylemeye başladı.

Şarkı Billboard'ın 2000lerin en iyi Rock şarkıları listesinde 73. sırada yer aldı. Listede Evanescence tek kadın vokalistli gruptu.
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
2000px-Led_Zeppelin_logo.svg.png


Led Zeppelin - Stairway to Heaven

Stairway to Heaven, Led Zeppelin'in Aralık 1971'de çıkardığı Led Zeppelin IV albümündeki bir şarkı. Guitar World dergisi zamanında Jimmy Page'in bu şarkıdaki solosunu rock tarihinin en iyi solosu olarak seçmiştir.


Led Zeppelin İngiliz Rock grubudur ve Rolling Stone dergisi tarafından; "tartışmasız rock tarihinin en uzun soluklu gruplarından biri" olarak tanımlanmıştır. Led Zeppelin, gitarda Jimmy Page, davulda John Bonham, bas gitarda John Paul Jones ve vokalist olarak da Robert Plant tarafından dört kişilik bir grup olarak kurulmuştur. Grup, Deep Purple ve Black Sabbath ile birlikte Hard Rock ve Heavy Metal'in öncülerinden sayılır.
LedZep.jpg
1968 yılında kurulan grup daha çok Heavy Metal müzik tarzının öncülerinden biri olarak tanınsa da yaptığı müzikle Blues, Rockabilly de dahil olmak üzere birçok farklı popüler müzik türünü aynı potada eritti. Popüler ve kolay erişilebilir kalmakla beraber istikrarlı bir şekilde yenilikçi olunabileceğini de kanıtlamışlardır. 1980 yılında John Bonham'ın ölümüyle dağılan grup hâlâ Rock müzik tarihindeki etkileri nedeniyle saygı görmeye devam etmektedir.
Ross-Led-Zeppelin-Is-Innocent-1200x630-1460642729.jpg
Grup, bugüne kadar 111 milyonu Amerika'da olmak üzere dünya genelinde toplam 300 milyonun üzerinde albüm satışına ulaşmıştır (Amerika'da satış sıralamasında The Beatles'ın ardından ikinci sıradadır).

"Stairway to Heaven"ın yanı sıra en popüler parçalarından bazıları: "All My Love", "Thank You", Babe I'm Gonna Leave You", Rock and Roll", "Black Dog", "Heartbreaker", "Living Loving Maid", "Immigrant Song", "Kashmir","Since I've Been Lovin' You", "Dazed and Confused", "Misty Mountain Hop", "Whole Lotta Love", "Communication Breakdown", "Achilles Last Stand", "Fool in the Rain", "Moby Dick", "When the Levee Breaks", "No Quarter", "Good Times, Bad Times", "The Song Remains The Same" ve "In My Time Of Dying"

Led Zeppelin'in adı bulunmayan dördüncü albümünün kapağında grup elemanlarının imza olarak kullandığı dört mistik şekil Zoso.svg bulunmaktadır: John Bonham birbirine bağlı üç çemberden oluşan şekli; John Paul Jones özgüven ve ustalığı tasvir eden Kelt şeklini; Robert Plant Mu uygarlığının bir şeklini; ve Jimmy Page de “Zoso” olarak söylenen gizemli şekli. Sözleri İngiliz mistik edebiyatının ünlü kadın yazarlarından Lewis Spence’in “The Magic Arts in Celtic Brain” adlı kitabından etkilenen Robert Plant tarafından yazılan ve elinde mistik güçleri bulunan doğaüstü bir kadının ruhsal arayışlarını içeren ve tüm zamanların en büyük rock şarkılarından biri olarak nitelenen "Stairway to Heaven" şarkısı bu albümde yer almaktadır.
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
640px-Gheorghe_Zamfir4.JPG


Gheorghe Zamfir & James Last The Lonely Shepherd

Gheorghe Zamfir (d: 6 Nisan 1941, Romanya) Romanyalı ünlü panflüt virtüözü, 50 yıllık müzik kariyerinde 120 ödül almış, albümleri ise 40 milyondan fazla satmıştır. Genellikle "Panflüt ustası Zamfir" diye bilinmektedir.

[IMGALIGN="right"]http://cps-static.rovicorp.com/3/JPG_400/MI0003/295/MI0003295157.jpg[/IMGALIGN]Zamfir, 6 Nisan 1941 tarihinde Găeşti, Romanya'da doğmuştur. Önce akordeon ile ilgilenmiş, 14 yaşında panflüt çalışmalarına başlamıştır. 1968'de müzik eğitimini Bükreş Müzik Akademisinde, Fanica Luca'nın öğrencisi olarak devam ettirmiştir.

Zamfir, Romanya'da 1960'lı yıllarda İsviçreli etnik müzik araştırmacısı Marcel Cellier tarafından keşfedilmiştir. Reklamları, 1960'lı yıllarda ABD'de CNN'de yayınlanmıştır. Müzikleri televizyon reklamlarında ve birçok sinema filminde kullanıldı. Zamfir'in en önemli katkılarından biri, klasik Avustralya filmi Picnic at Hanging Rock 'ın film müzikleridir. Onun müziği birçok Hollywood filminde de kullanılmıştır.Ayrıca Türkiye'nin dünyaca ünlü dans topluluğu "Anadolu Ateşi" nin ikinci projesi olan "Troya" nın sahne müziklerinde de katkıları bulunmaktadır. James Last ve James Last orkestrası ile hazırladığı "The Lonely Shepherd" (Yalnız Çoban) müziği 1984 tarihli The Karate Kid filminde kullanılmış, ardından Kill Bill filminde de bu müziğe yer verilmiştir.

 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
WORLD-OF-AUCTION-Auction-of-Whitney-Houston-Memorabilia-Earns-500000.jpg

Whitney Houston - I Will Always Love You

[IMGALIGN="right"]http://i.hizliresim.com/aEpRGR.jpg[/IMGALIGN]I Will Always Love You, ABD'li R&B sanatçısı Whitney Houston'ın 1992 çıkışlı soundtrack albümü The Bodyguard'dan çıkan ilk teklidir. Şarkı Ekim 1992'de Arista Records tarafından piyasaya sürülmüştür. Şarkı sanatçının en büyük hiti olarak görülmektedir.

Bestecisi Dolly Parton tarafından ilk defa 1974'te seslendirilen şarkı asıl ününü Whitney Houston'la 1992'de yaptı. Whitney Houston'un 1992 yapımı The Bodyguard adlı filmi için düzenlenen şarkının teklisi 23 Ekim 1992'de piyasaya sürüldü.Amerikan R&B listelerinde 11, Billboard Hot 100 listesinde ise 14 hafta 1 numara olan şarkı, o günün rekorunu kırdığı gibi aynı zamanda pek çok ödül aldı. Bu şarkı Whitney Houston'un en büyük hit parçası olma özelliğini taşımaktadır.Ayrıca sanatçı Connie Talbot tarafından da başarıyla seslendirilmiştir.

Şarkı uluslararası bir hit olduğu gibi, aşk şarkıları klasikleri arasında yer aldı. ABD, İngiltere ve Avustralya listelerinde aynı anda 10 haftadan fazla zirveye oturan tek şarkı olan "I Will Always Love You", 42 milyondan fazla satarak 4x Multi-Platin plak ile ödüllendirilmiştir. Şarkı, VH1'in düzenlediği "Son 25 Yılın En İyi 100 Şarkısı" listesinde 8, "90'ların En İyi 100 Şarkısı" listesinde 4, "En İyi 100 Aşk Şarkısı" listesinde 1 numarada yer almıştır.


Orjinal Klibi İçin;
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
hqdefault.jpg
Bugünü bundan iyi anlatan başka bir şarkı olabilir mi? Barış Manço, büyük, efsane sanatçımız. Yaptığı programlar, çıkardığı albümler, verdiği söyleşiler ile 7'den 77'ye herkesin gönlünde taht kurdu. Barış Manço - Halil İbrahim Sofrası şarkısı ise her sözü, dizesiyle ders niteliğinde... Buyurun dostlar! Dinleyelim.

Barış Manço - Halil İbrahim Sofrası

[IMGALIGN="right"]http://www.anadolujet.com/images/skylife/2-2010/1697/63_1697kisalar10.jpg[/IMGALIGN]Sanatçı: Barış Manço
Albüm: Estağfurullah... Ne Haddimize!
Çıkış tarihi: 1983

Insanoglu haddin bilir kem söz söylemez iken
Elalemin namusuna yan gözle bakmaz iken
Bir sofra kurulmus ki halil Ibrahim adina
Ortada bir tencere bos mu dolu mu bilen yok
Buyurun dostlar buyurun Halil Ibrahim Sofrasina

Daha çatal biçak kasik icat edilmemisken
Ismail‘e inen koç kurban edilmemisken
Bir kavga baslamis ki nasip kismet ugruna
Kapagi ver kulbu al kurbani hic soran yok

Buyurun dostlar buyurun Halil Ibrahim Sofrasina

Yillardir sürüp giden bir pay alma cabasi
Topu topu bir dilim kuru ekmek kavgasi
Bazen durur bakarim bu ibret tablosuna
Kimi tatli pesinde kimininse tuzu yok

Buyurun dostlar buyurun Halil Ibrahim Sofrasina
Alni acik gözü toklar buyursunlar bas köseye
Kula kulluk edenlerse ömur boyu tas köseye
Nefsine hakim olursan kurulursun tahtina
Calakasik saldirirsan ne çikarsa bahtina
Halat gibi bilegiyle yayla gibi yüregiyle
Çoluk çocuk geçindirir haram nedir bilmeyenler
Buyurun sizde buyurun buyurun dostlar buyurun

Baris der her bir yanin altin gümüs tas olsa
Dalkavuklar etrafinda el pence divan dursa
Sapa kulba kapaga itibar etme dostum
Içi bos tencerenin bu sofrada yeri yok
Para pula ihtisama aldanip kanma dostum
Içi bos insanlarin bu dünyada yeri yok...

 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
medya27b.jpg
Böylesine güzel şarkıların sadece bir dizide okunup, ardından unutulması ne kötü. Muhteşem sesiyle kulaklarınızdan kalbinize dokunuyor adeta Sema Moritz. Peki nedir? Neyin nesidir bu muhteşem şarkı...

[IMGALIGN="right"]http://semamoritz.com/img/medya23b.jpg[/IMGALIGN]
Sema Moritz - Hasret


Sanatçı: Sema Moritz
Albüm: Efsane Hanımlar / Legendary Ladies
Çıkış tarihi: 2006

Hakkında​
Şarkıları jazz A la turca olarak yorumlayan Moritz, 1981 yılında Berlin'de üyelerini işçi kadınların oluşturduğu bir koro kurdu ve bu koroyu yönetti. 1984 yılında Berlin Kreuzberg Dostlar Korosu’nda solistliğe başladı. 1987 yılında kendi grubu olan Sema&Taksim'i kurdu. Nazım Hikmet şarkıları yanı sıra Tunçel Kurtiz'le beraber Şeyh Bedreddin Destanı isimli eseri de seslendirdi.

Web Sitesi: Sema Moritz
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Mazzy Star - Fade Into You

[IMGALIGN="right"]http://cps-static.rovicorp.com/3/JPG_400/MI0001/389/MI0001389324.jpg[/IMGALIGN]

Sanatçı: Mazzy Star
Albüm: So Tonight That I Might See
Çıkış tarihi: 1993
Tür: 90'ların Alternatif müziği

mazzy-star-black-session-paris.jpg
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Gheorghe Zamfir - Lonely Shepherd

800px-Gheorghe_Zamfir4.JPG

Gheorghe Zamfir (d: 6 Nisan 1941, Romanya) Romanyalı ünlü panflüt virtüözü, 50 yıllık müzik kariyerinde 120 ödül almış, albümleri ise 40 milyondan fazla satmıştır. Genellikle "Panflüt ustası Zamfir" diye bilinmektedir.

Kayıt Performansı / Olağanüstü

Canlı Performansı / Şahane
Tianhe dinle reyiz :sigara Canlı Performansı dinle :sigara
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Aşık Veysel - Kara Toprak


[IMGALIGN="right"]http://www.sasonluyuz.com/bilgiler/asikveysel.jpg[/IMGALIGN]Dost dost diye nice nicesine sarıldım
Dost dost diye nice nicesine sarıldım
Benim sadık yarim kara topraktır
Beyhude dolandım boşa yoruldum
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Nice güzellere bağlandım kaldım bağlandım kaldım
Nice güzellere yar bağlandım kaldım bağlandım kaldım
Ne bir vefa gördüm ne faydalandım
Her türlü isteğimi topraktan aldım
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Koyun verdi kuzu verdi süt verdi verdi süt verdi
Koyun verdi kuzu kuzu verdi süt verdi süt verdi
Yemek verdi ekmek verdi et verdi
Kazma ile döğme döğmeyince kıt verdi
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Ademden bu deme neslim getirdi neslim getirdi
Ademden bu deme yar neslim getirdi neslim getirdi
Bana türlü türlü meyva getirdi
Hergün beni tepe tepesinde götürdü
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Karnın yardım kazma ile belinen ey yar belinen
Karnın yardım kazma kazmayınan belinen ey yar belinen
Yüzün yırttım tırnağınan elinen
Yine beni karşıladı gülünen
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
İşkence yaptıkca bana gülerdi bana gülerdi
İşkence yaptıkça ey yar bana gülerdi bana gülerdi
Bunda yalan yoktur bütün herkeste gördü
Bir çekirdek verdi dört bostan verdi
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Havaya bakarsam hava alırım hava alırım
Havaya bakarsam ey yar hava alırım hava alırım
Toprağa bakarsam dua alırım
Topraktan ayrılırsam ey yar nerde kalırım
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Dileğin varsa ey yar iste ALLAHTAN iste ALLAHTAN
Dileğin varsa ey yar iste ALLAHTAN iste ALLAHTAN
Alman için olsa gitme topraktan
Cömertlik toprağın ey yar verilmiş haktan
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Hakikat ararsan açık bir nokta açık bir nokta
Hakikat ararsan ey yar açık bir nokta açık bir nokta
ALLAH kula yakın oda ALLAHTAN
Hakkın gizli hazi hazinesi topraktan
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Bütün kusurları toprak gizliyor toprak gizliyor
Bütün kusurları ey yar toprak gizliyor toprak gizliyor
Merhem çalıp yaraları düzlüyor
Kolun açmış yola yollarını gözlüyor
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
Her kimki olursa bu sırra mashar bu sırra mashar
Her kimki olursa ey yar bu sırra mashar bu sırra mashar
Dünyaya bırakıp ölmez bir eser
Dünyali veyseli bağrına basar
Benim sadık yarim kara topraktır kara topraktır
 
Üyelik Tarihi
13 Haz 2016
Konular
43
Mesajlar
695
MFC Puanı
6,600
Gheorghe Zamfir - Lonely Shepherd

800px-Gheorghe_Zamfir4.JPG

Gheorghe Zamfir (d: 6 Nisan 1941, Romanya) Romanyalı ünlü panflüt virtüözü, 50 yıllık müzik kariyerinde 120 ödül almış, albümleri ise 40 milyondan fazla satmıştır. Genellikle "Panflüt ustası Zamfir" diye bilinmektedir.

Kayıt Performansı / Olağanüstü

Canlı Performansı / Şahane
Tianhe dinle reyiz :sigara Canlı Performansı dinle :sigara



Vay be sanki benim kulağımın arkasına üflüyor dayı. Aklıma da Charlie'yi getirdi niyeyse.

 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290

[IMGALIGN="right"]http://img.spokeo.com/public/900-600/mc_hammer_1990_01_22.jpg[/IMGALIGN]
MC Hammer - U Can't Touch This

Stanley Kirk Burrell (d. 30 Mart 1962), en iyi bilindiği sahne adlarıyla MC Hammer, Hammer veya Hammertime, ABD'li rapçi, sunucu ve dansçıdır. 80Lerin sonundan 90ların ortalarına kadar en parlak dönemini yaşamıştır. Gösterişli dans teknikleri, hit şarkıları ve Hammer pantolon markasıyla tanınır.

Albüm: Please Hammer, Don't Hurt 'Em
Çıkış tarihi: 1990
Ödüller: En İyi Elektronik Dans Müzik Klibi Dalında MTV Video Müzik Ödülü, Diğer
Adaylıklar: Grammy Yılın Kaydı Ödülü, Diğer


 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
3 Hürel - Bir Sevmek Bin Defa Ölmek Demekmiş​

scan3099_1024x1024.jpg

[IMGALIGN="right"]http://www.hurelonline.com/3Hurel/Images/3Hurel_0072.gif[/IMGALIGN]3 Hürel veya 3 Hür-El, Onur (1948), Haldun (1949) ve Feridun Hürel (1951) kardeşler tarafından 1970 yılında Trabzon'da kurulan Anadolu rock grubu.

İlk isimleri Yankılar'dır. Ancak Yankılar isminin daha önce başka bir grup tarafından kullanıldığını öğrenince isimlerini İstanbul Dörtlüsü olarak değiştirirler. Daha sonra sırayla Trio İstanbul, Oğuzlar, Alizeler ve Biraderler isimlerini kullanırlar.

Müzikle tanışmaları babalarının sınıf geçme hediyesi olarak eve getirdiği akordiyon sayesinde olur.

İlk kez 27 Kasım 1965'te Fatih’de Kamer Düğün Salonu’nda sahne alırlar. Çaldıkları ilk şarkı The Young Ones’dır. 1966 yılında bir arkadaşları ile birlikte İstanbul Dörtlüsü’nü kurarlar.

1967 yılında Oğuzlar isimli gruplarını kurar ve Zeki Müren’in Benim olsan sana verirdim ben canımı parçasını twist formda yorumlayarak Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Altın Mikrofon Yarışması'na katılırlar.

1967 yılı sonlarında uzun sure kullanacakları Biraderler isimini alırlar. Bu isimle daha ciddi mekanlarda konserler vermeye başlarlar. Ancak isimlerinin duyulmasını sağlayan asıl önemli şey zamanın popüler müzik dergisi olan Diskotek’e verdikleri röportajdır. Bu röportaj konserlerinde sadece kendi bestelerini çalan, sahneye hippi kostümleri çıkan grubun tanınmasında önemli bir rol oynar. Saçları da okulda kendilerine sorun çıkaracak kadar uzundur artık. Feridun kardeş Vefa Lisesi'nden okulu bitirmesine birkaç ay kalmışken atılır. Lise tahsilini Pertevniyal Lisesi’nde tamamlar. Diskotek dergisinin düzenlediği yarışmada ikinci olurlar. 1968’de artık tüm kardeşler lise tahsillerini tamamlamıştır.

70’li yılların başında Feridun Hürel Selçuk Alagöz Orkestrası’nda çalmaya başlar. Selçuk Alagöz’le Türkiye’nin birçok yerinde konserlere katılma fırsatı bulur. Diğer kardeşler Biraderler’le bir Anadolu turnesine katılır ve bu çalışmalarla kazandıkları paralarla yeni enstürümanlar alma fırsatı bulurlar. Daha sonra Onur ve Haldun kardeşler de Selçuk Alagöz Orkestrasına katılacak ve bir 6 ay da beraber çalışacaklardır. Kendi ayakları üzerinde durmak ve kendi özgün müziklerini yaratmak için 20 Temmuz 1970’de kendi tabirleri ile Kabataş Vapur İskelesi’nde enstrümanlarla dolu bir minibüste 3 Hürel grubunu kurarlar. Fakir bir ailenin mensubu olan Hürel kardeşler için en büyük engel yeni enstrümanlara sahip olamamaktır. Bu yıllarda daha sonra grubun sembollerinden biri olacak olan babası ile beraber yaptıkları çift saplı saz-gitar diye adlandırdıkları ve günümüze kadar taşıdıkları enstrümanları sahneye çıkar.

[IMGALIGN="right"]http://gcube.milliyet.com.tr/Detail/2015/06/21/bu-fotograflari-ilk-kez-goreceksiniz-nostalji-magazin-yesilcam-1504004.jpg[/IMGALIGN]İlk 45’likleri Ve Ölüm/Şeytan Bunun Neresinde olur. Yeni plaklarla birlikte ünleri hızla yayılır. Dergi listelerinin üst sıralarında dolaşmaya başlarlar.

Daha sonraki yıllarda Diskotür etiketi taşıyan birçok 45’lik yaparlar. 1973 yılında yaptıkları ilk uzunçalarları ile Türk Popu dergisinin verdiği Altın Plak ödülünü alırlar.

1975’te Onur’un askerliği nedeni ile grup çalışmalarına 6 ay kadar ara verir. Aynı durum 1977 yılında Feridun ve Haldun’un askerliği nedeni ile tekrarlanır ve bu, grubun iki sene müziğe ara vermesine neden olur. Feridun ve Haldun kardeşlerin askerlikleri sırasında annelerini kaybederler. Onur ve Haldun bu dönemden sonra evlenip müziği bırakırken Feridun şansını İngiltere’de denemek ister. Ancak orada aradığını bulamaz. 1981 yılında yurda döner ancak müziği bırakır ve reklamcılık sektöründe çalışmaya başlar. Aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapar. Diğer kardeşlerden Haldun Marmara Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Acıbadem Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir. Onur ise eğitimci olur ve İsmet İnönü İlköğretim Okulunda öğretmenliğe devam eder. Kendisi koyu bir Trabzonsporludur.

Kardeşler 1996’da müzik için tekrar bir araya gelir ve 1996'da Efsane…Yeniden, 1999'da 1953 Hürel adlı iki albüm daha yayınlarlar.

 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Cem Karaca & Moğollar - Deniz Üstü Köpürür

Moğollar ile Cem Karaca'nın 1972'de taş plaklara kazıya kazıya o etkileyici sesiyle okuduğu güzel türkü. Deniz Üstü Köpürür.

[BILGI]Albüm Adı: 2.2.1973 Ankara
Çıkış Senesi: 1973

0000000680216-1.jpg

[IMGALIGN="right"]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/fe/5f/97/fe5f976afe7993afb0406cf94633249d.jpg[/IMGALIGN]Albümde Yer Alan Parçalar:

1. Sunum
2. İhtiyar Oldum
3. El Çek Tabip
4. Deniz Üstü Köpürür
5. Ala Geyik Destanı
6. Edalı Gelin
7. Obur Dünya

Plak Satın Almak İçin;
http://www.dr.com.tr/Muzik/221973-Ankara/Yerli-Albumler/Anadolu-Rock/urunno=0000000680216[/BILGI]


[NOT]Ayrıca son zamanların en sarsıcı Türk filmlerinden olan Sarmaşık filmi içinde geçen bir sahnede de oldukça etkileyici[/NOT]

 
Üst