- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
1 paket tost ekmeği
2 adet küçük tavuk göğsü
2 su bardağı süzme yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Ceviz
Tuz
1 su bardağı süt (Tost ekmeklerini ıslatmak için)
Üzerine sürmek için;
1/2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Süslemek için;
1 adet haşlanmış yumurta
Nane
Pulbiber
Dereotu
Yapılışı:
1. Tavuk göğüslerini biraz tuz ilave ederek haşlayın. Ceviz ve sarımsak ile birlikte rondodan geçirin.
2. Yoğurt mayonez ve tuz ekleyip hepsini karıştırın.
3. Benim okuduğum tariflerde tost ekmekleri üst üste tek sıra kule şeklinde dizilip yan yatırılmıştı. Ben de öyle yaptım ama servis sırasında keserken problem yaşadım.İnce kesilen dilimlerde iç harcından yoktu kalın kesince dilimin ortasına denk gelip şekli bozuldu. Bu yüzden bir daha ki sefere şimdi anlatacağım şekilde yapacağım. Size de böyle yapmanızı tavsiye ediyorum.
4 tane tost ekmeğini servis kabına yan yana dizin. Herbirini 1 çorba kaşığı süt ile ıslatın. Hazırladığınız tavuklu harçtan bolca sürün.
4. 4 tane daha tost ekmeğini aynı şekilde dizin. (Bisküvili pasta gibi) Sütle ıslatın ve harçtan sürün.
5. Bu şekilde 4 kat olup ekmek bitene kadar dizmeye devam edin.
6. Üzerine ve yanlarına sürmek için yoğurt ve mayonez ile bir karışım daha hazırlayın. Pasta gibi her tarafını bu karışımla tamamen kapatın. Artan karışımı saklayın. Üzerini kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin.
7. Ertesi gün yoğurt ve mayonezli karışımdan arta kalan ile bozulan kısımları düzeltin. Üzerini süslemek için 1 tane haşlanmış ve soğumuş yumurtayı rendeleyin. Pul biber ve nane ile verev şekilde süsleyin. Yanlarına dereotu dalları yapıştırın ve servise hazııırr.
1 paket tost ekmeği
2 adet küçük tavuk göğsü
2 su bardağı süzme yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Ceviz
Tuz
1 su bardağı süt (Tost ekmeklerini ıslatmak için)
Üzerine sürmek için;
1/2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Süslemek için;
1 adet haşlanmış yumurta
Nane
Pulbiber
Dereotu
Yapılışı:
1. Tavuk göğüslerini biraz tuz ilave ederek haşlayın. Ceviz ve sarımsak ile birlikte rondodan geçirin.
2. Yoğurt mayonez ve tuz ekleyip hepsini karıştırın.
3. Benim okuduğum tariflerde tost ekmekleri üst üste tek sıra kule şeklinde dizilip yan yatırılmıştı. Ben de öyle yaptım ama servis sırasında keserken problem yaşadım.İnce kesilen dilimlerde iç harcından yoktu kalın kesince dilimin ortasına denk gelip şekli bozuldu. Bu yüzden bir daha ki sefere şimdi anlatacağım şekilde yapacağım. Size de böyle yapmanızı tavsiye ediyorum.
4 tane tost ekmeğini servis kabına yan yana dizin. Herbirini 1 çorba kaşığı süt ile ıslatın. Hazırladığınız tavuklu harçtan bolca sürün.
4. 4 tane daha tost ekmeğini aynı şekilde dizin. (Bisküvili pasta gibi) Sütle ıslatın ve harçtan sürün.
5. Bu şekilde 4 kat olup ekmek bitene kadar dizmeye devam edin.
6. Üzerine ve yanlarına sürmek için yoğurt ve mayonez ile bir karışım daha hazırlayın. Pasta gibi her tarafını bu karışımla tamamen kapatın. Artan karışımı saklayın. Üzerini kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin.
7. Ertesi gün yoğurt ve mayonezli karışımdan arta kalan ile bozulan kısımları düzeltin. Üzerini süslemek için 1 tane haşlanmış ve soğumuş yumurtayı rendeleyin. Pul biber ve nane ile verev şekilde süsleyin. Yanlarına dereotu dalları yapıştırın ve servise hazııırr.