Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Toskana Usulü Nohut Çorbası

Behice

MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    7 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,954
  • MFC Puanı
    2


Gerekli Malzemeler:

300 gram nohut
200 gram ıspanak
1 tane soğan
2 tane salamura hamsi
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı rendelenmiş mihaliç peyniri
1 tablet Et suyu
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 dilim yağlanmış ve fırında kızarmış ekmek
1,5 Litre su
Karabiber,Tuz

Çorba Tarifi

Hazırlıklara başlamadan önce aldığımız nohutu tuzlu ve soğuk suda bir gün öncesinden bekletmelisiniz. Şimdi ıspanakları yıkayıp haşlayın. Daha sonra soğanları ince bir şekilde doğrayıp toprak bir tavaya koyarak ezilmiş bir diş sarmısak ve küçük parçalar şeklinde doğranmış hamsilerle yağda kızartın. Soğanların sarardığını gördüğünüzde nohutları ilave edip karıştırmaya devam edin. Sonrasında bu malzemelerin üzerine iyice yıkayıp kestiğiniz ıspanakları ilave edin. 1,5 litre ılık suda Et suyunu ve salçayı da eritip tencereye ilave ettikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte üç – dört saat boyunca kapağını hiç açmadan pişirmeye devam edin. Servis sırasında ekmek dilimlerini 2şer 2 şer dizip, nohutlar ekmeklerin arasına gelecek biçimde çorbayı üstüne döktükten sonra hemen mihaliç peyniriyle iyice bezeyin. Çorbanın sıcaklığıyla peynir eriyecek ve hoş bir koku ve görüntü alacaktır. Afiyet olsun :)
 
Üst Alt