- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
6-8 Kişilik
Malzemeler
Turta hamuru için;
200 gram tereyağı
375 gram un
5 gram kabartma tozu
80 gram pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 limon kabuğunun rendesi
½ gram tuz
1-2 yemek kaşığı soğuk su
İç dolgusu için;
500 gram süt
125 gram irmik
1 limon kabuğunun rendesi
300 gram tuzsuz lor
2 adet yumurta sarısı
150 gram şeker
50 gram dolmalık fıstık
Torta Della Nonna Tarifi Nasıl Yapılır?
Torta Della Nonna Tarifi Tarifi için;
Tereyağı, tuz, pudra şekeri, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve unu ıslak kum kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını ve suyu ilave edin. Hamuru çok az yoğurun ve streçe sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Süt, irmik, limon kabuğu rendesi ve şekeri kaynayana kadar karıştırın ve ardından soğutun.
Lor peynirini çırpın. Yumurta sarılarını ekleyin. İrmikli harcı da ilave edip iyice karıştırın.
Hamurun ¼ünü ayırın ve geri kalanı merdaneyle açıp kullanacağınız tart kalıbına yerleştirin. İç harcı düzgün bir biçimde yayın. Ayırdığınız küçük parçayı ince ve düzgün bir biçimde açın ve parçalamadan tart kalıbının üzerine koyun. Kenarlardan sarkan parçaları alıp 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Dolmalık fıstıkları tavada pembeleştirin. Pişen turtanın üzerine serperek servis edin.
Malzemeler
Turta hamuru için;
200 gram tereyağı
375 gram un
5 gram kabartma tozu
80 gram pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 limon kabuğunun rendesi
½ gram tuz
1-2 yemek kaşığı soğuk su
İç dolgusu için;
500 gram süt
125 gram irmik
1 limon kabuğunun rendesi
300 gram tuzsuz lor
2 adet yumurta sarısı
150 gram şeker
50 gram dolmalık fıstık
Torta Della Nonna Tarifi Nasıl Yapılır?
Torta Della Nonna Tarifi Tarifi için;
Tereyağı, tuz, pudra şekeri, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve unu ıslak kum kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını ve suyu ilave edin. Hamuru çok az yoğurun ve streçe sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Süt, irmik, limon kabuğu rendesi ve şekeri kaynayana kadar karıştırın ve ardından soğutun.
Lor peynirini çırpın. Yumurta sarılarını ekleyin. İrmikli harcı da ilave edip iyice karıştırın.
Hamurun ¼ünü ayırın ve geri kalanı merdaneyle açıp kullanacağınız tart kalıbına yerleştirin. İç harcı düzgün bir biçimde yayın. Ayırdığınız küçük parçayı ince ve düzgün bir biçimde açın ve parçalamadan tart kalıbının üzerine koyun. Kenarlardan sarkan parçaları alıp 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Dolmalık fıstıkları tavada pembeleştirin. Pişen turtanın üzerine serperek servis edin.