- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79

Tonton pastası malzemeleri
1 adet pandispanya
200 gram çikolata
300 gram krem şanti
2 adet muz
1 çorba kaşığı tozşeker
Muz esansı
Tonton Pastası Yapımı
Hazırladığımız ya da hazır pandispanyayı, ortadan ikiye keselim. 7-8 santim çapında bir bardak yardımıyla yuvarlak yuvarlak keselim.
1 çay bardağı ılık suyu, 1 çorba kaşığı dolusu tozşekerle tatlandırıp, birkaç damla muz esansıyla karıştıralım.
Kestiğimiz pandispanyaların her birini, 1 tatlı kaşığı gelecek şekilde bu suyla ıslatalım.
Çikolatayı benmari usulü eritip , hazırlayalım.
Şayet hazır krem şanti bulamadıysak, kremayı pudra şekeriyle çırparak koyu bir krem şanti elde edelim.
Muzları yuvarlak dilimler halinde kesip, hazırlayalım. Her bir pandispanyanın üstüne birazcık krem şanti sürdükten sonra, yeterince muz dilimi yerleştirelim.
Onun üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra, benmari usulü erittiğimiz çikolatayla kaplayalım.
Soğuduktan sonra ise , 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirip, servis yapalım.