-
-
-
- MFC Puanı
- 79
Kuruluş 1 Temmuz 2003
Eğitim dil(ler)i Türkçe
Rektör Prof. Dr. Güven Sak (vekaleten)
Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu
Lisans öğrencileri 2461
Akademik birimler 5 fakülte 21 bölüm 2 enstitü
Konum Söğütözü, Ankara,
Yerleşke Söğütözü
Okul Renkleri Kırmızı, Mavi ve Sarı
Web sitesi etu.edu.tr
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ, Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 1 Temmuz 2003 tarihli ve 25155 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır.[9] TOBB ETÜ'yü Türkiye'deki diğer üniversitelerden ayıran en büyük farklılık Ortak Eğitim programıdır. Ortak eğitim programı sayesinde mezun olduğunda iş tecrübesi bulunan bireyler yetiştirmeyi öngören üniversite 20042005 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere 3 fakültedeki, 7 bölüme alınan 270 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır.
Üniversite eğitimi süresince özel sektörde ya da çeşitli kurumlarda, toplamda bir yıl maaş alarak çalışma tecrübesi kazandıran ortak eğitim programını Türkiye'de uygulamaya başlayan ilk üniversite olan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, sektörün gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünün sektöre kazandırılması, teorik ve pratik eğitimin birlikte verilmesini ve üniversite-sanayi koordinasyonunun sağlanmasını hedeflemektedir.
Kuruluş Fikri
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin kurulması fikri 2000li yılların Türkiyesinde oluşmuştur. 2000li yıllar Türkiye'nin büyük çapta bunalımlar yaşadığı bir döneme rastlamaktadır. Türkiyenin bu dönemde yaşadığı ekonomik ve sosyal problemlerin pek çok sebebi bulunmakla birlikte, krizlerden bağımsız olarak bilhassa işsizliğe sebep olan etmenlerden biri de Türkiyedeki eğitimin özellikle yüksek öğretimde piyasanın taleplerine elverişli olmayan ve piyasanın istihdam etmek istemediği düşük nitelikte iş gücü arzından kaynaklanmaktaydı.Diğer bir deyişle Türkiyede üniversiteler ülkenin ihtiyaç duyduğu piyasa şartlarını bilen nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ihtiyacına yeterince cevap veremiyorlardı. Bu dönemde Türkiyedeki iş dünyasının en büyük çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde kurulacak bir üniversite ile Türkiye piyasasına her alanda nitelikli iş gücü arzı fikri doğmuştur. Üniversite Türkiyenin dünyaca tanınan bir araştırma ve akademik anlamda bilim üssü olmayı hedeflemektedir.
Kuruluş
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ni kurmak ve yönetmek amacıyla öncelikle TOBEV kurulmuş ve Ankara Asliye 32. Hukuk Mahkemesi'nin 19 Temmuz 2001 tarih ve 2001/491 sayılı kararı ile tüzel kişilik kazanmıştır. TOBEV Ana Tüzüğü 30 Eylül 2001 ve 24539 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Daha sonra 1 Temmuz 2003 tarih, 25155 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 4909 sayılı kanunla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kurulmuştur. Üniversite'nin Ana Yönetmeliği ise 8 Temmuz 2004 tarih, 25516 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. TOBB ETÜ, 2004-2005 döneminde üniversitedeki 3 fakültedeki 7 bölüme alınan 270 öğrencisiyle eğitim-öğretime başlamıştır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin üniversite kurma girişimi Yüksek Öğretim Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilmesine karşın o dönemde bazı YÖK üyeleri bu girişimin bazı irticacı vakıf ve derneklere örnek olabileceği ve bu kurumların da üniversite kurmak isteyebileceği gerekçesiyle TOBB ETÜ'nün kurulmasına karşı çıkmıştır. Kurulda vakıf üniversitelerinin öğretim üyeleri TOBBu savunmuştur.
Kuruluşundan Günümüze
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, öğrencilerinin üniversite hayatı boyunca çeşitli şirket veya kurumlarda çalışarak iş tecrübesi edinmesi imkânını sağlayan ortak eğitim programını Türkiyede uygulamaya başlayan ilk üniversitedir. 2008 yılı verilerine göre en çok bilimsel yayın yapan akademisyenleri bünyesinde barındıran TOBB ETÜ, 2009 ÖSS sonuçlarına göre en başarılı ilk 100 öğrencinin 17'sinin de tercihi olmuştur.2010 yılı sonuçlarına göre ise ilk 100'e giren 24 öğrenci eğitim hayatını TOBB ETÜ'de sürdürmeyi tercih etmiştir. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, vakıf üniversiteleri içinde en yüksek burslu öğrenci kontenjanına %39 oranı ile sahip olan üniversitedir. Üniversite kurulduğu tarihten bu yana büyümeye devam etmektedir ve günümüzde 5 fakülte, 21 bölüm ve 2 enstitü ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.
TOBB ETÜ, 27 Aralık 2004 tarihinden bu yana hizmet veren Mesa Hastanesini 2010 yılında satın alarak, adını TOBB ETÜ Hastanesi olarak değiştirmiştir. Böylece, üniversitede öğrenim görmek isteyen öğrenci adayları için tıp fakültesinin de önü açılmış bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda Tıp Fakültesi binasının da inşa edilmesi ve bu bölüme de öğrenci alınması beklenmektedir.
Araştırma ve Uygulama Merkezleri
Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi
Bankacılık ve Finansal Risk Araştırma ve Uygulama Merkezi
Teknoloji Geliştirme ve Uygulama Merkezi
Enerji Araştırmaları ve Uygulama Merkezi
Ekonomik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi
Küresel Araştırmalar ve Uygulama Merkezi
Özel Sektör Geliştirme, Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar ve Uygulama Merkezi
Ünivesitenin Yapısı
Akademik Birimler
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
Endüstri Mühendisliği Bölümü
Makine Mühendisliği Bölümü
Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat Bölümü
İşletme Bölümü
Siyaset Bilimi Bölümü
Uluslararası İlişkiler Bölümü
Uluslararası Girişimcilik Bölümü
Hukuk Fakültesi
Hukuk Bölümü
Fen Edebiyat Fakültesi
Tarih Bölümü
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Matematik Bölümü
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Endüstri Ürünleri Tasarımı
Görsel İletişim Tasarımı
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
Sanat ve Tasarım
Moda ve Tekstil Tasarımı
Mimarlık
Yabancı Diller Bölümü
Yabancı Diller Bölümü
Enstitüler
Fen Bilimler Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Akademik yıl
TOBB ETÜ'de akademik yıl üç yarıyıldan oluşmaktadır. Akademik yılın birinci dönemi genellikle eylül ayının ikinci haftasında başlamakta ve Aralık ayının sonunda tamamlanmaktadır. İkinci dönem, Ocak ayının ikinci haftasında başlamakta ve Nisan ayının ortasında sona ermektedir. Üçüncü dönem ise Nisan ayının sonunda başlamakta ve Ağustos ayının ikinci haftasında sona ermektedir. Öğrenciler 2. sınıftan itibaren 3 dönemlik eğitimlerinin 2 döneminde teorik eğitim alırken, diğer 1 dönem Ortak Eğitim Programı kapsamında çeşitli kurum veya şirketlerde ücretli olarak çalışırlar.
Öğrenci Toplulukları
TOBB ETÜ'de öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerine büyük önem verilir. Öğrencilerin oluşturduğu toplulukların ya da bireysel faaliyetlerinin destekleyicisi başkanlığını iki yıldır Ali Fuat Bilkan'ın yürüttüğü Öğrenci Etkinlikleri Komitesi (ÖEK)'dir. İlk yılında 22 öğrenci topluluğu bulunan üniversitede, ikinci yılında 28 topluluğun, üçüncü yılında ise 45 toplululuk kurulmuştur. Üniversitede faaliyet gösteren topluluklar şunlardır:
1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği TOBB ETÜ
Aikido Topluluğu
Avrasya Stratejik Araştırmalar Topluluğu
Basketbol Topluluğu
Bilgisayar Topluluğu
Bilişim Teknolojileri Topluluğu
Dış Ticaret Topluluğu
Diplomasi Topluluğu
Doğa Sporları Topluluğu
Düşünce Masası Topluluğu
Ekonomi Topluluğu
Engelsiz TOBB ETÜ Topluluğu
Eşli Danslar Topluluğu
Fotoğraf Topluluğu
Futbol Topluluğu
Genç Atatürkçüler Topluluğu
Genç Girişimciler Topluluğu
Genç Yazarlar Topluluğu
Gezi, Kültür ve Tanıtım Topluluğu
Güzel Sanatlar Topluluğu
Havacılık Topluluğu
Hukuk Topluluğu
İşletme Topluluğu
İletişim ve Medya Topluluğu
Masa Tenisi Topluluğu
Matematik Topluluğu
Medya ve İletişim Topluluğu
Model Birleşmiş Milletler Topluluğu
Motor Sporları Topluluğu
Eskrim Topluluğu
Münazara topluluğu
Radyo ETÜ
Rock Topluluğu
Satranç Topluluğu
Sinema ve Tiyatro Topluluğu
Sosyal Araştırmalar Topluluğu
Karikatür ve Mizah Topluluğu
Küresel Düşünce Topluluğu
Sosyal Dayanışma Topluluğu
Tarih Topluluğu
Teknoloji Topluluğu
TOBB ETÜ IEEE Öğrenci Kolu
TOBB ETÜlü Aslanlar
TOBB ETÜlü Kartallar
Trabzonspor Topluluğu
Türk Halk Dansları Topluluğu
Türk Müziği Topluluğu
Türk Sanat Müziği Topluluğu
Uluslararası Demokrasi Topluluğu
Yüzme Topluluğu
Türkçe Topluluğu
Uzakdoğu Sporları Topluluğu
Endüstri ve Verimlilik Topluluğu
Voleybol Topluluğu
Projeler
17 Eylül 2011 tarihinde TOBB ETÜ'nün bazı fakültelerinin Sivas'ta kurulmasına ilişkin protokol imzalanmıştır. Haziran 2012'de Sivas'ta hâlen inşa halinde olan Fuar Kongre ve Kültür Merkezi binalarının üst kullanım hakkı TOBB ETÜ'nün Sivas'ta kuracağı fakültelere devredilmiştir.
Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 19 Şubat 2012 tarihinde TOBB ETÜ'nün bir fakültesinin Diyarbakır'da kurulmasının planlandığını açıklamıştır.
TOBB ETÜ'de tıp fakültesi kurulmasıyla ilgili karar 11 Ocak 2012 tarihinde Resmî gazetede yayınlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda TOBB ETÜ tıp fakültesine öğrenci alınması beklenmektedir.
Rusya ve Rusça alt bölümleriyle eğitime başlayan Uluslararası Girişimcilik bölümü için Rusçanın yanı sıra Arapçaya ilişkin bir programa başlanması planlanmaktadır.
Fransa meclisi genel kurulunun, 1915 olaylarının soykırım olmadığı yönündeki ifadelerin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etmesinin ardından TOBB ETÜ'de bu konular üzerinde araştırma yapacak bir enstitünün kurulması kararlaştırılmıştır.
Üniversite Senatosu
Rektör: Prof. Dr. Güven Sak
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. İhsan Sezal
Mühendislik Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. Yücel Ercan
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. Vedat Özsoy
Hukuk Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. Çiğdem Kırca
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü: Prof. Dr. Ünver Kaynak
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü: Prof. Dr. Serdar Sayan
Üye: Prof. Dr. Ömer Saatçioğlu
Üye: Prof. Dr. Müge Bozdayı
Üye: Doç. Dr. Asena Caner
Genel Sekreter: Prof. Dr. Adem Şahin
Öğrenci Konseyi Başkanı: Ramazan Çınar
Üniversite Mütevelli Heyeti
Başkan: M. Rifat Hisarcıklıoğlu
Başkan Vekili: Halim Mete
Üye: Taha Akyol
Üye: Ali Coşkun
Üye: Nurettin Gürgür
Üye: Ertuğrul Özkök
Üye: Faik Yavuz
Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı: Prof. Dr. Tahsin Kesici
Eğitim dil(ler)i Türkçe
Rektör Prof. Dr. Güven Sak (vekaleten)
Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu
Lisans öğrencileri 2461
Akademik birimler 5 fakülte 21 bölüm 2 enstitü
Konum Söğütözü, Ankara,
Yerleşke Söğütözü
Okul Renkleri Kırmızı, Mavi ve Sarı
Web sitesi etu.edu.tr
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ, Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 1 Temmuz 2003 tarihli ve 25155 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır.[9] TOBB ETÜ'yü Türkiye'deki diğer üniversitelerden ayıran en büyük farklılık Ortak Eğitim programıdır. Ortak eğitim programı sayesinde mezun olduğunda iş tecrübesi bulunan bireyler yetiştirmeyi öngören üniversite 20042005 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere 3 fakültedeki, 7 bölüme alınan 270 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır.
Üniversite eğitimi süresince özel sektörde ya da çeşitli kurumlarda, toplamda bir yıl maaş alarak çalışma tecrübesi kazandıran ortak eğitim programını Türkiye'de uygulamaya başlayan ilk üniversite olan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, sektörün gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünün sektöre kazandırılması, teorik ve pratik eğitimin birlikte verilmesini ve üniversite-sanayi koordinasyonunun sağlanmasını hedeflemektedir.
Kuruluş Fikri
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin kurulması fikri 2000li yılların Türkiyesinde oluşmuştur. 2000li yıllar Türkiye'nin büyük çapta bunalımlar yaşadığı bir döneme rastlamaktadır. Türkiyenin bu dönemde yaşadığı ekonomik ve sosyal problemlerin pek çok sebebi bulunmakla birlikte, krizlerden bağımsız olarak bilhassa işsizliğe sebep olan etmenlerden biri de Türkiyedeki eğitimin özellikle yüksek öğretimde piyasanın taleplerine elverişli olmayan ve piyasanın istihdam etmek istemediği düşük nitelikte iş gücü arzından kaynaklanmaktaydı.Diğer bir deyişle Türkiyede üniversiteler ülkenin ihtiyaç duyduğu piyasa şartlarını bilen nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ihtiyacına yeterince cevap veremiyorlardı. Bu dönemde Türkiyedeki iş dünyasının en büyük çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde kurulacak bir üniversite ile Türkiye piyasasına her alanda nitelikli iş gücü arzı fikri doğmuştur. Üniversite Türkiyenin dünyaca tanınan bir araştırma ve akademik anlamda bilim üssü olmayı hedeflemektedir.
Kuruluş
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ni kurmak ve yönetmek amacıyla öncelikle TOBEV kurulmuş ve Ankara Asliye 32. Hukuk Mahkemesi'nin 19 Temmuz 2001 tarih ve 2001/491 sayılı kararı ile tüzel kişilik kazanmıştır. TOBEV Ana Tüzüğü 30 Eylül 2001 ve 24539 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Daha sonra 1 Temmuz 2003 tarih, 25155 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 4909 sayılı kanunla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kurulmuştur. Üniversite'nin Ana Yönetmeliği ise 8 Temmuz 2004 tarih, 25516 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. TOBB ETÜ, 2004-2005 döneminde üniversitedeki 3 fakültedeki 7 bölüme alınan 270 öğrencisiyle eğitim-öğretime başlamıştır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin üniversite kurma girişimi Yüksek Öğretim Kurulunda oy çokluğuyla kabul edilmesine karşın o dönemde bazı YÖK üyeleri bu girişimin bazı irticacı vakıf ve derneklere örnek olabileceği ve bu kurumların da üniversite kurmak isteyebileceği gerekçesiyle TOBB ETÜ'nün kurulmasına karşı çıkmıştır. Kurulda vakıf üniversitelerinin öğretim üyeleri TOBBu savunmuştur.
Kuruluşundan Günümüze
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, öğrencilerinin üniversite hayatı boyunca çeşitli şirket veya kurumlarda çalışarak iş tecrübesi edinmesi imkânını sağlayan ortak eğitim programını Türkiyede uygulamaya başlayan ilk üniversitedir. 2008 yılı verilerine göre en çok bilimsel yayın yapan akademisyenleri bünyesinde barındıran TOBB ETÜ, 2009 ÖSS sonuçlarına göre en başarılı ilk 100 öğrencinin 17'sinin de tercihi olmuştur.2010 yılı sonuçlarına göre ise ilk 100'e giren 24 öğrenci eğitim hayatını TOBB ETÜ'de sürdürmeyi tercih etmiştir. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, vakıf üniversiteleri içinde en yüksek burslu öğrenci kontenjanına %39 oranı ile sahip olan üniversitedir. Üniversite kurulduğu tarihten bu yana büyümeye devam etmektedir ve günümüzde 5 fakülte, 21 bölüm ve 2 enstitü ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.
TOBB ETÜ, 27 Aralık 2004 tarihinden bu yana hizmet veren Mesa Hastanesini 2010 yılında satın alarak, adını TOBB ETÜ Hastanesi olarak değiştirmiştir. Böylece, üniversitede öğrenim görmek isteyen öğrenci adayları için tıp fakültesinin de önü açılmış bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda Tıp Fakültesi binasının da inşa edilmesi ve bu bölüme de öğrenci alınması beklenmektedir.
Araştırma ve Uygulama Merkezleri
Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi
Bankacılık ve Finansal Risk Araştırma ve Uygulama Merkezi
Teknoloji Geliştirme ve Uygulama Merkezi
Enerji Araştırmaları ve Uygulama Merkezi
Ekonomik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi
Küresel Araştırmalar ve Uygulama Merkezi
Özel Sektör Geliştirme, Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar ve Uygulama Merkezi
Ünivesitenin Yapısı
Akademik Birimler
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
Endüstri Mühendisliği Bölümü
Makine Mühendisliği Bölümü
Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat Bölümü
İşletme Bölümü
Siyaset Bilimi Bölümü
Uluslararası İlişkiler Bölümü
Uluslararası Girişimcilik Bölümü
Hukuk Fakültesi
Hukuk Bölümü
Fen Edebiyat Fakültesi
Tarih Bölümü
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Matematik Bölümü
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Endüstri Ürünleri Tasarımı
Görsel İletişim Tasarımı
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
Sanat ve Tasarım
Moda ve Tekstil Tasarımı
Mimarlık
Yabancı Diller Bölümü
Yabancı Diller Bölümü
Enstitüler
Fen Bilimler Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Akademik yıl
TOBB ETÜ'de akademik yıl üç yarıyıldan oluşmaktadır. Akademik yılın birinci dönemi genellikle eylül ayının ikinci haftasında başlamakta ve Aralık ayının sonunda tamamlanmaktadır. İkinci dönem, Ocak ayının ikinci haftasında başlamakta ve Nisan ayının ortasında sona ermektedir. Üçüncü dönem ise Nisan ayının sonunda başlamakta ve Ağustos ayının ikinci haftasında sona ermektedir. Öğrenciler 2. sınıftan itibaren 3 dönemlik eğitimlerinin 2 döneminde teorik eğitim alırken, diğer 1 dönem Ortak Eğitim Programı kapsamında çeşitli kurum veya şirketlerde ücretli olarak çalışırlar.
Öğrenci Toplulukları
TOBB ETÜ'de öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerine büyük önem verilir. Öğrencilerin oluşturduğu toplulukların ya da bireysel faaliyetlerinin destekleyicisi başkanlığını iki yıldır Ali Fuat Bilkan'ın yürüttüğü Öğrenci Etkinlikleri Komitesi (ÖEK)'dir. İlk yılında 22 öğrenci topluluğu bulunan üniversitede, ikinci yılında 28 topluluğun, üçüncü yılında ise 45 toplululuk kurulmuştur. Üniversitede faaliyet gösteren topluluklar şunlardır:
1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği TOBB ETÜ
Aikido Topluluğu
Avrasya Stratejik Araştırmalar Topluluğu
Basketbol Topluluğu
Bilgisayar Topluluğu
Bilişim Teknolojileri Topluluğu
Dış Ticaret Topluluğu
Diplomasi Topluluğu
Doğa Sporları Topluluğu
Düşünce Masası Topluluğu
Ekonomi Topluluğu
Engelsiz TOBB ETÜ Topluluğu
Eşli Danslar Topluluğu
Fotoğraf Topluluğu
Futbol Topluluğu
Genç Atatürkçüler Topluluğu
Genç Girişimciler Topluluğu
Genç Yazarlar Topluluğu
Gezi, Kültür ve Tanıtım Topluluğu
Güzel Sanatlar Topluluğu
Havacılık Topluluğu
Hukuk Topluluğu
İşletme Topluluğu
İletişim ve Medya Topluluğu
Masa Tenisi Topluluğu
Matematik Topluluğu
Medya ve İletişim Topluluğu
Model Birleşmiş Milletler Topluluğu
Motor Sporları Topluluğu
Eskrim Topluluğu
Münazara topluluğu
Radyo ETÜ
Rock Topluluğu
Satranç Topluluğu
Sinema ve Tiyatro Topluluğu
Karikatür ve Mizah Topluluğu
Küresel Düşünce Topluluğu
Sosyal Dayanışma Topluluğu
Tarih Topluluğu
Teknoloji Topluluğu
TOBB ETÜ IEEE Öğrenci Kolu
TOBB ETÜlü Aslanlar
TOBB ETÜlü Kartallar
Trabzonspor Topluluğu
Türk Halk Dansları Topluluğu
Türk Müziği Topluluğu
Türk Sanat Müziği Topluluğu
Uluslararası Demokrasi Topluluğu
Yüzme Topluluğu
Türkçe Topluluğu
Uzakdoğu Sporları Topluluğu
Endüstri ve Verimlilik Topluluğu
Voleybol Topluluğu
Projeler
17 Eylül 2011 tarihinde TOBB ETÜ'nün bazı fakültelerinin Sivas'ta kurulmasına ilişkin protokol imzalanmıştır. Haziran 2012'de Sivas'ta hâlen inşa halinde olan Fuar Kongre ve Kültür Merkezi binalarının üst kullanım hakkı TOBB ETÜ'nün Sivas'ta kuracağı fakültelere devredilmiştir.
Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 19 Şubat 2012 tarihinde TOBB ETÜ'nün bir fakültesinin Diyarbakır'da kurulmasının planlandığını açıklamıştır.
TOBB ETÜ'de tıp fakültesi kurulmasıyla ilgili karar 11 Ocak 2012 tarihinde Resmî gazetede yayınlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda TOBB ETÜ tıp fakültesine öğrenci alınması beklenmektedir.
Rusya ve Rusça alt bölümleriyle eğitime başlayan Uluslararası Girişimcilik bölümü için Rusçanın yanı sıra Arapçaya ilişkin bir programa başlanması planlanmaktadır.
Fransa meclisi genel kurulunun, 1915 olaylarının soykırım olmadığı yönündeki ifadelerin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etmesinin ardından TOBB ETÜ'de bu konular üzerinde araştırma yapacak bir enstitünün kurulması kararlaştırılmıştır.
Üniversite Senatosu
Rektör: Prof. Dr. Güven Sak
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. İhsan Sezal
Mühendislik Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. Yücel Ercan
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. Vedat Özsoy
Hukuk Fakültesi Dekanı: Prof. Dr. Çiğdem Kırca
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü: Prof. Dr. Ünver Kaynak
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü: Prof. Dr. Serdar Sayan
Üye: Prof. Dr. Ömer Saatçioğlu
Üye: Prof. Dr. Müge Bozdayı
Üye: Doç. Dr. Asena Caner