-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
TIRTIL TATLISI
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
yarım çay b. irmik
2 yumurta
yarım pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN
3 su b. toz şeker
2 su b. su
1 dilim limon
Hazırlanışı;
Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatarak soğumak üzere bırakıyoruz. Daha sonra sütü ve sıvı yağı bir kaba boşaltıyoruz. Üzerine yumurta kırıp güzelce karıştırdıktan sonra irmik ve kabartma tozunuda koyuyoruz. Dokuz yemek kaşığıda un ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Yaklaşık olarak kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yoğurmuş olacağız. Hamuru unlayarak merdane yardımı ile güzelce açıyoruz ve bu hamurdan parmak gibi parçalar keserek hafif hafif unluyoruz. Bıçak ile kenarlarına tırtıklar oluşturup şekil veriyoruz. Kızgın yağa atarak pişiriyoruz. Pişen tatlıları şerbetin içine atıyoruz. Biraz karıştırıp şerbeti çektikten sonra servis tabagına alıyoruz. afiyet olsun..
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
yarım çay b. irmik
2 yumurta
yarım pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN
3 su b. toz şeker
2 su b. su
1 dilim limon

Hazırlanışı;
Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatarak soğumak üzere bırakıyoruz. Daha sonra sütü ve sıvı yağı bir kaba boşaltıyoruz. Üzerine yumurta kırıp güzelce karıştırdıktan sonra irmik ve kabartma tozunuda koyuyoruz. Dokuz yemek kaşığıda un ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Yaklaşık olarak kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yoğurmuş olacağız. Hamuru unlayarak merdane yardımı ile güzelce açıyoruz ve bu hamurdan parmak gibi parçalar keserek hafif hafif unluyoruz. Bıçak ile kenarlarına tırtıklar oluşturup şekil veriyoruz. Kızgın yağa atarak pişiriyoruz. Pişen tatlıları şerbetin içine atıyoruz. Biraz karıştırıp şerbeti çektikten sonra servis tabagına alıyoruz. afiyet olsun..