- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Tirit Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 4 adet tırnak pide
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biberveya salça
- 2 iri diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet defne yaprağı
Tirit Tarifinin Pişirme Önerisi
Tarifimizi Ramazan pidesi kullanarak da deneyebilirsiniz.Tirit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşından daha iri doğranmış dana etlerini düdüklü tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyin.
- Tuz, karabiber, defne yaprağını da atıp kapağını kapatın ve 30-40 dakika arası, etler lif lif ayrılacak kıvama gelene kadar pişirin.
- Diğer yandan 4 adet tırnak pideyi küp küp doğrayın, kıtır kıtır olması için 15 dakika kadar fırına atın.
- 2 diş sarımsağı ezin, yoğurda ekleyin içerisine 2-3 yemek kaşığı kadar da su ekleyin ki yoğurt daha akışkan olsun. Hepsini iyice çırpın.
- Pişen etlerin suyunu süzüp ayrı bir kaseye alın. Etler soğumadan lif lif ayırın.
- Tereyağını eritin, kırmızı biberi veya salçayı ekleyin.
- Kıtır kıtır olan pideleri çukur bir tabağa alın, kenara ayırdığınız et suyuyla ıslatın.
- Üzerini lif lif ayırdığınız etlerle doldurun.
- Etlerin üzerine yoğurt gezdirin. En üstüne de erittiğiniz tereyağdan gezdirin ve soğumadan servis edin.