Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

'Thompson istifa etmeli'!

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Yahoo’nun en büyük hissedarı olan Third Point şirketi, internet şirketinin CEO’su Scott Thompson’ı sahte üniversite diplomasını ortaya çıkararak köşeye sıkıştırdıktan sonra istifa talebinde bulundu.

Third Point, Thompson’ın tartışmalı eğitim geçmişi nedeniyle, geçici olarak Yahoo’nun finans kurulu başkanı veya medya şefi görevine getirilmesini gerektiğini savundu.

Yahoo’nun yönetim kuruluna kendi bünyesindeki dört ismi getirmek isteyen Third Point, geçtiğimiz hafta Thompson’ın eğitim geçmişi hakkında yanlış bilgiler içeren biyografisini ortaya çıkarmış ve dün onun istifasını talep etmişti.

Yahoo yönetim kurulu, diploması hakkındaki yalanın ortaya çıkmasının ardından özel bir komite kurarak, Thompson’ın CEO’luğa getirilmesine kadar uzanan “olay ve faktörleri” mercek altına aldı.

Yahoo, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, geçmişte online para transferi şirketi PayPal’ın eBay bölümü başkanlığını yapmış Thompson’ın bilgisayar bilimi eğitimi almadığı bilgisini doğrulamıştı. Sadece muhasebe diploması olan Thompson, internetteki biyografilerinde bilgisayar bilimi mezunu da olduğunu belirtirken, ABD Menkul Kıymetler Borsası’na verdiği belgelerinde de bu sahte bilgiyi kullandı.

YAHOO’DA CEO BELİRSİZLİĞİ
Online perakende şirketi eBay’in CEO’su John Donahoe, dün basına yaptığı açıklamada, “Scott’ın en büyük hayranıyım... Umarım bu sıkıntılı dönemi atlatır” diyerek Thompson’a destek verdi. Donahoe, eBay’in Thompson’ı işe aldığı dönem sunduğu biyografisinin doğru olduğunu belirtti.​

Thompson’ın diploması hakkındaki gerçeklerle ortaya çıkan skandal, son beş yıl içinde dört CEO değiştiren Yahoo’da yeni bir yönetim krizi de başlattı. En son kriz, şirketin zayıf gelir artışını güçlendirmeyi öngören planların geleceğini de belirsizliğe soktu.

Thompson, Pazartesi günü Yahoo çalışanlarına e-mail göndererek, yaşananlar nedeniyle özür diledi ve en kısa zamanda başlatılan soruşturmanın sona ermesini umduğunu belirtti. Yahoo’nun CEO’su, kamuya ayrıca bir açıklamada bulunmadı.

“ÖZÜR YETERSİZ”
Third Point’in CEO’su Dan Loeb ise dün Yahoo yönetim kuruluna bir mektup göndererek, Thompson’un özür dilemesinin yeterli olmadığını, diploması hakkındaki gerçeğin ortaya çıkarılmasının üzerinden altı gün geçmesine rağmen “belirleyici bir karar alamadığını” ifade etti.​

Loeb, yönetim kuruluna ,şirketin CFO’su Tim Morse’un veya küresel medya şefi Ross Levinsohn’un geçici CEO’luğa getirilmesini önerdi. Loeb, CEO’nun belirlenmesi görevinin ise kendilerinin kuracağı bir kurul tarafından belirlenmesini istedi.

Diploma skandalı, Yahoo’nun hisselerini de vurdu. Şirketin hisse değeri dün altı sent azalarak günü 15.30 dolarla kapadı.

1pxpoint.jpg

10pxara.gif

Üst Alt