-
-
-
- MFC Puanı
- 79
Yahoonun en büyük hissedarı olan Third Point şirketi, internet şirketinin CEOsu Scott Thompsonı sahte üniversite diplomasını ortaya çıkararak köşeye sıkıştırdıktan sonra istifa talebinde bulundu.
Third Point, Thompsonın tartışmalı eğitim geçmişi nedeniyle, geçici olarak Yahoonun finans kurulu başkanı veya medya şefi görevine getirilmesini gerektiğini savundu.
Yahoonun yönetim kuruluna kendi bünyesindeki dört ismi getirmek isteyen Third Point, geçtiğimiz hafta Thompsonın eğitim geçmişi hakkında yanlış bilgiler içeren biyografisini ortaya çıkarmış ve dün onun istifasını talep etmişti.
Yahoo yönetim kurulu, diploması hakkındaki yalanın ortaya çıkmasının ardından özel bir komite kurarak, Thompsonın CEOluğa getirilmesine kadar uzanan olay ve faktörleri mercek altına aldı.
Yahoo, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, geçmişte online para transferi şirketi PayPalın eBay bölümü başkanlığını yapmış Thompsonın bilgisayar bilimi eğitimi almadığı bilgisini doğrulamıştı. Sadece muhasebe diploması olan Thompson, internetteki biyografilerinde bilgisayar bilimi mezunu da olduğunu belirtirken, ABD Menkul Kıymetler Borsasına verdiği belgelerinde de bu sahte bilgiyi kullandı.
Third Point, Thompsonın tartışmalı eğitim geçmişi nedeniyle, geçici olarak Yahoonun finans kurulu başkanı veya medya şefi görevine getirilmesini gerektiğini savundu.
Yahoonun yönetim kuruluna kendi bünyesindeki dört ismi getirmek isteyen Third Point, geçtiğimiz hafta Thompsonın eğitim geçmişi hakkında yanlış bilgiler içeren biyografisini ortaya çıkarmış ve dün onun istifasını talep etmişti.
Yahoo yönetim kurulu, diploması hakkındaki yalanın ortaya çıkmasının ardından özel bir komite kurarak, Thompsonın CEOluğa getirilmesine kadar uzanan olay ve faktörleri mercek altına aldı.
Yahoo, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, geçmişte online para transferi şirketi PayPalın eBay bölümü başkanlığını yapmış Thompsonın bilgisayar bilimi eğitimi almadığı bilgisini doğrulamıştı. Sadece muhasebe diploması olan Thompson, internetteki biyografilerinde bilgisayar bilimi mezunu da olduğunu belirtirken, ABD Menkul Kıymetler Borsasına verdiği belgelerinde de bu sahte bilgiyi kullandı.
YAHOODA CEO BELİRSİZLİĞİ
Online perakende şirketi eBayin CEOsu John Donahoe, dün basına yaptığı açıklamada, Scottın en büyük hayranıyım... Umarım bu sıkıntılı dönemi atlatır diyerek Thompsona destek verdi. Donahoe, eBayin Thompsonı işe aldığı dönem sunduğu biyografisinin doğru olduğunu belirtti.
Thompsonın diploması hakkındaki gerçeklerle ortaya çıkan skandal, son beş yıl içinde dört CEO değiştiren Yahooda yeni bir yönetim krizi de başlattı. En son kriz, şirketin zayıf gelir artışını güçlendirmeyi öngören planların geleceğini de belirsizliğe soktu.
Thompson, Pazartesi günü Yahoo çalışanlarına e-mail göndererek, yaşananlar nedeniyle özür diledi ve en kısa zamanda başlatılan soruşturmanın sona ermesini umduğunu belirtti. Yahoonun CEOsu, kamuya ayrıca bir açıklamada bulunmadı.
ÖZÜR YETERSİZ
Third Pointin CEOsu Dan Loeb ise dün Yahoo yönetim kuruluna bir mektup göndererek, Thompsonun özür dilemesinin yeterli olmadığını, diploması hakkındaki gerçeğin ortaya çıkarılmasının üzerinden altı gün geçmesine rağmen belirleyici bir karar alamadığını ifade etti.
Loeb, yönetim kuruluna ,şirketin CFOsu Tim Morseun veya küresel medya şefi Ross Levinsohnun geçici CEOluğa getirilmesini önerdi. Loeb, CEOnun belirlenmesi görevinin ise kendilerinin kuracağı bir kurul tarafından belirlenmesini istedi.
Diploma skandalı, Yahoonun hisselerini de vurdu. Şirketin hisse değeri dün altı sent azalarak günü 15.30 dolarla kapadı.