Malzemeleri
1.5 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
2 çorba kaşığı
4 çorba kaşığı domates püresi
8 su bardağı sıcak su
Tuz, kuru nane, pulbiber
Terbiyesi için:
Yarım su bardağı süt kreması
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
Tuz
Hazırlanışı
Terbiyeli kuru fasulye çorbası: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısını ayırın. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.
Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. i tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.Terbiyeli kuru fasulye çorbası artık hazır, afiyet olsun.