Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
1 kg işkembe
1 baş sarımsak (yaklaşık 10 dış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre su
1 yemek kaşığı tuz
Terbiyesi:
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un (tepeleme değil)
6 yemek kaşığı yoğurt
1 tüm limon suyu
Üzerine:
Sirke
Sarımsak
İşkembeler yıkanır küp küp doğranır .Sarımsaklar da doğranır ve 1 litre su ile düdüklüde pişirilir.
Daha sonra terbiyesi için tereyağ tavada eritilir .İçine un ilave edilir. Un biraz kavrulduktan sonra yoğurt eklenir ve un topaklanmadan çırpılır. 1 limonun suyu da eklenip karıştıra karıştıra işkembelere eklenir. Tuzu da ilave edilerek bir taşım aha kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine sirke sarımsak karışımı dökülerek içilir.
1 kg işkembe
1 baş sarımsak (yaklaşık 10 dış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre su
1 yemek kaşığı tuz
Terbiyesi:
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un (tepeleme değil)
6 yemek kaşığı yoğurt
1 tüm limon suyu
Üzerine:
Sirke
Sarımsak
İşkembeler yıkanır küp küp doğranır .Sarımsaklar da doğranır ve 1 litre su ile düdüklüde pişirilir.
Daha sonra terbiyesi için tereyağ tavada eritilir .İçine un ilave edilir. Un biraz kavrulduktan sonra yoğurt eklenir ve un topaklanmadan çırpılır. 1 limonun suyu da eklenip karıştıra karıştıra işkembelere eklenir. Tuzu da ilave edilerek bir taşım aha kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine sirke sarımsak karışımı dökülerek içilir.