Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
TERAZİ BURCU
Çabuk kilo almaya müsaitler. Bundan pek memnun değiller. Yediklerini çabucak yakamıyorlar. Davetlere gitmeyi çok seviyorlar. Kalorili yiyeceklere düşkünler. Hareketli değiller. İlerleyen yaşlarda kilo alımı daha fazla yükseliyor. Eğer gerekiyorsa bir egzersiz programını başarıyla uyguluyorlar.
TERAZİLER İÇİN ÖNERİLEN VİTAMİN VE SEBZELER
Kuşkonmaz, soğan, sarımsak, havuç, bezelye, domates, ıspanak, deniz ürünleri, iyotlu tuzlar. Vitamin A içeren: Süt, tereyağı, peynir, yumurta, muz, balık yağı, sarı ve yeşil renkli tüm sebze grubu, bamya, ıspanak, avokado, mango, papaya, ananas, portakal, kayısı, bal kabağı, et ve ciğer ürünleri.
Vitamin E içeren: Tereyağı, süt, peynir ürünleri, bitkisel sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, esmer pirinç uygundur. Patates cipsleri, tuzlu fıstık, fındık gibi çerezler vücuttaki E vitaminini eksiltir ve yok eder. Bu tip besinler, klorlu maddelerle kaplanarak hazırlanır. Vitamin K içeren: Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, süt, domates, havuç, yulaf. Bakır içeren: Deniz ürünleri, taze ciğer, badem, patates, üzüm, salatalık, mısır, kuşkonmaz. Çinko içeren: Buğday tohumu, sebzeler, limon, kestane, soda, bal, deniz hayvanlarının çoğu, havuç, soğan, tavuk, kuru maya.
Biotin içeren: Maya, baklagiller, et ve midye, faydalı besinler öneriliyor.
Çabuk kilo almaya müsaitler. Bundan pek memnun değiller. Yediklerini çabucak yakamıyorlar. Davetlere gitmeyi çok seviyorlar. Kalorili yiyeceklere düşkünler. Hareketli değiller. İlerleyen yaşlarda kilo alımı daha fazla yükseliyor. Eğer gerekiyorsa bir egzersiz programını başarıyla uyguluyorlar.
TERAZİLER İÇİN ÖNERİLEN VİTAMİN VE SEBZELER
Kuşkonmaz, soğan, sarımsak, havuç, bezelye, domates, ıspanak, deniz ürünleri, iyotlu tuzlar. Vitamin A içeren: Süt, tereyağı, peynir, yumurta, muz, balık yağı, sarı ve yeşil renkli tüm sebze grubu, bamya, ıspanak, avokado, mango, papaya, ananas, portakal, kayısı, bal kabağı, et ve ciğer ürünleri.
Vitamin E içeren: Tereyağı, süt, peynir ürünleri, bitkisel sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, esmer pirinç uygundur. Patates cipsleri, tuzlu fıstık, fındık gibi çerezler vücuttaki E vitaminini eksiltir ve yok eder. Bu tip besinler, klorlu maddelerle kaplanarak hazırlanır. Vitamin K içeren: Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, süt, domates, havuç, yulaf. Bakır içeren: Deniz ürünleri, taze ciğer, badem, patates, üzüm, salatalık, mısır, kuşkonmaz. Çinko içeren: Buğday tohumu, sebzeler, limon, kestane, soda, bal, deniz hayvanlarının çoğu, havuç, soğan, tavuk, kuru maya.
Biotin içeren: Maya, baklagiller, et ve midye, faydalı besinler öneriliyor.