MALZEMELER (8 Kişilik)
Hamuru İçin
* 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Adet Yumurta
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 6 Su Bardağı Un
* Yeterince Su
Sosu İçin
* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 250 gr Kıyma
* 1 Adet Sivribiber
* 1 Çorba Kaşığı Salça
Tepsi Mantı tarifi
1 Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım.
2 Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim. Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım.
Sosu için; kıymayı yağda kavuralım. Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim. Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.
Hamuru İçin
* 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Adet Yumurta
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 6 Su Bardağı Un
* Yeterince Su
Sosu İçin
* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 250 gr Kıyma
* 1 Adet Sivribiber
* 1 Çorba Kaşığı Salça
Tepsi Mantı tarifi
1 Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım.
2 Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim. Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım.
Sosu için; kıymayı yağda kavuralım. Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim. Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.