TEPSİ KEBABI
1 kuzu kol
domates
yeşil biber
1 soğan
maydanoz
2 çorba k. domates salçası
3 diş sarımsak
tuz karabiber
ÜZERİ İÇİN: salça su tereyağı
HAZIRLANIŞI
Kuzu kol etini doğruyoruz. Soğanı iri doğruyoruz. Kıyma makinasına eti, maydanozu, soğanı ve sarımsağı atıp hepsini bir geçiriyoruz. Salçayı, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Yağlanmış yuvarlak tepsiye kebap harcını koyup elimizle yayıyoruz. Üzeri için salçalı su döküyoruz, tereyağı koyuyoruz. Biberleri ve domatesleri iri doğrayıp kebabın üzerine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun