- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Tepsi Kebabı Tarifi
Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
- 1 adet soğan(ince kıyılmış)
- 1 demet maydanoz(ince kıyılmış)
- 2 adet sivri biber(ince kıyılmış)
- 3 diş sarımsak(dövülmüş)
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su(biber salçasını sulandırmak için)
- 1 adet domates(üzeri için)
- 1 adet biber(üzeri için)
- 1 adet kırmızı biber(üzeri için)
Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.
- Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
- Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.
- Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
- Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin.
- 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.Afiyetler olsun!