Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tepsi Kebabı (Hatay Usulü)

Rapunzel

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Mar 2015
  • Mesajlar
    5,320
  • MFC Puanı
    -445
Tepsi Kebabı (Hatay Usulü)

Malzemeler
4 veya 5 adet patlıcan
1 çorba kaşığı salça
1,5-2 su bardağı sıcak su
Köftesi için;
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 su bardağından biraz eksik ekmek içi
Yeteri kadar maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar(köfte baharatı)
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin köfte için olan malzemeleri ekleyin. Kısaca normal bir köfte yapıyorsunuz. Köfteyi 30 dakika dinlendirin.Yuvarlak şekil verip kızartın.
Patlıcanları halka halka kesip kızartın. Kızaran patlıcanları isterseniz süzgece koyun ve en az 1 saat yağını süzdürün. Eliniz yanmayacak şekilde bir patlıcan bir köfte şeklinde dizin. Başka bir kapta salçayı suda iyice ezin ve patlıcanların üstüne dökün. 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirin ister daha sulu isterseniz daha kuru şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben kızartma işlemini erkenden yapıp yağını iyice süzdürüyorum. Soğuduktan sonra tepsiye yerleştirip ne zaman istersem pişiriyorum. Geceden yapıp ertesi gün bile hemen pişirebilirsiniz.
 
Üst Alt