-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
Malzemeler (4 kişililk):
- 800 g kuzu kol (but, boyun, gerdan etiyle de yapılabilir)
- Tuz
Hazırlanışı:
Kuzu kolu iyice yıkadıktan sonra, tuzla ovup tencereye alın. Tencere biraz ısınana kadar bekleyip altını kısın. İçine başka hiç bir malzeme ilave etmeden etimizin kendi yağı ve suyuyla uzun süre pişmesi gerekiyor. Zaten pişirme tekniği nedeniyle çok lezzetli bir et yemeği. Biraz suyunu bırakıp kaynayınca ocağın en küçük gözüne alıp altını iyice kısın. Etin pişmesi en az 3-4 saat sürecektir, bıraktığı suyu çekip yağı çıkacak ve yavaş yavaş içi pişecektir.
Püf Noktası:
Yaklaşık 2 buçuk saat sonra kapağını açıp kolu çevirin, diğer tarafın da pişmesini sağlayın. Tencerenizin kapağında eğer hava deliği varsa bir parça kağıt ile o deliği mutlaka kapatın aksi takdirde buhar ile birlikte etin suyu kaybolacaktır.