Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tencerede Kuzu Kol Tandır

Barbie

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    31 Ocak 2013
  • Mesajlar
    1,978
  • MFC Puanı
    53
20399_wide.jpg


Malzemeler (4 kişililk):
  • 800 g kuzu kol (but, boyun, gerdan etiyle de yapılabilir)
  • Tuz

Hazırlanışı:

Kuzu kolu iyice yıkadıktan sonra, tuzla ovup tencereye alın. Tencere biraz ısınana kadar bekleyip altını kısın. İçine başka hiç bir malzeme ilave etmeden etimizin kendi yağı ve suyuyla uzun süre pişmesi gerekiyor. Zaten pişirme tekniği nedeniyle çok lezzetli bir et yemeği. Biraz suyunu bırakıp kaynayınca ocağın en küçük gözüne alıp altını iyice kısın. Etin pişmesi en az 3-4 saat sürecektir, bıraktığı suyu çekip yağı çıkacak ve yavaş yavaş içi pişecektir.

Püf Noktası:

Yaklaşık 2 buçuk saat sonra kapağını açıp kolu çevirin, diğer tarafın da pişmesini sağlayın. Tencerenizin kapağında eğer hava deliği varsa bir parça kağıt ile o deliği mutlaka kapatın aksi takdirde buhar ile birlikte etin suyu kaybolacaktır.
 
Üst Alt