Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Telli Baba Tatlısı Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Telli Baba Tatlısı Tarifi
y3y9g9.jpg


m160112_a8df6.jpg

200 gram
oda sıcaklığında tereyağı
1 adet
yumurta
1 çay bardağı
yoğurt
1 çay bardağı
zeytinyağı
1 çay bardağı
toz şeker
1 çay kaşığı
kabartma tozu
4,5 su bardağı
un
1 paket
vanilin
İç dolgusu için
50 gram
kadayıf
1 su bardağı
ceviz içi (iri parçalanmış)
1 çay kaşığı
tarçın
Şerbeti için
4 su bardağı
su
3,5 su bardağı
toz şeker
4-5 damla
limon suyu
Üzeri için
1 su bardağı
kavrulmuş kadayıf
2 yemek kaşığı
toz antep fıstığı

m160112_fceb4.jpg

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın.Avucunuzun içinde bastırarak hamuru düzleştirin ve ortasına biraz çiğ kadayıf, biraz ceviz içi ve biraz toz tarçın serperek hamurun tüm kenarları ortada buluşturup kapatın.Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine kapadığınız kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde içi ceviz, çiğ kadayıf ve tarçınla dolu minik kurabiyeler şeklinde olacak.Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yan yana dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20-25 dakika pişirin.Tatlılar pişerken, şerbetini hazırlayın; şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırarak pişirin.Ardından kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, sıcak şerbeti üstlerine dökün ve tatlıları ara ara ters düz çevirerek tüm şerbeti çekene dek bekletin.Tatlılar şerbeti çekip, soğuduktan sonra, genişçe bir tabağa kavrulmuş kadayıfı serpin ve her bir tatlıyı tabağın içinde gezdirerek kadayıfa bulayın.Kadayıfla kapladığınız tatlıları servis tabağına alın, toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

m160112_d2c69.gif
 
Üst Alt