Telli Baba Tatlısı Tarifi
200 gram
oda sıcaklığında tereyağı
1 adet
yumurta
1 çay bardağı
yoğurt
1 çay bardağı
zeytinyağı
1 çay bardağı
toz şeker
1 çay kaşığı
kabartma tozu
4,5 su bardağı
un
1 paket
vanilin
İç dolgusu için
50 gram
kadayıf
1 su bardağı
ceviz içi (iri parçalanmış)
1 çay kaşığı
tarçın
Şerbeti için
4 su bardağı
su
3,5 su bardağı
toz şeker
4-5 damla
limon suyu
Üzeri için
1 su bardağı
kavrulmuş kadayıf
2 yemek kaşığı
toz antep fıstığı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın.Avucunuzun içinde bastırarak hamuru düzleştirin ve ortasına biraz çiğ kadayıf, biraz ceviz içi ve biraz toz tarçın serperek hamurun tüm kenarları ortada buluşturup kapatın.Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine kapadığınız kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde içi ceviz, çiğ kadayıf ve tarçınla dolu minik kurabiyeler şeklinde olacak.Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yan yana dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20-25 dakika pişirin.Tatlılar pişerken, şerbetini hazırlayın; şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırarak pişirin.Ardından kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, sıcak şerbeti üstlerine dökün ve tatlıları ara ara ters düz çevirerek tüm şerbeti çekene dek bekletin.Tatlılar şerbeti çekip, soğuduktan sonra, genişçe bir tabağa kavrulmuş kadayıfı serpin ve her bir tatlıyı tabağın içinde gezdirerek kadayıfa bulayın.Kadayıfla kapladığınız tatlıları servis tabağına alın, toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.


200 gram
oda sıcaklığında tereyağı
1 adet
yumurta
1 çay bardağı
yoğurt
1 çay bardağı
zeytinyağı
1 çay bardağı
toz şeker
1 çay kaşığı
kabartma tozu
4,5 su bardağı
un
1 paket
vanilin
İç dolgusu için
50 gram
kadayıf
1 su bardağı
ceviz içi (iri parçalanmış)
1 çay kaşığı
tarçın
Şerbeti için
4 su bardağı
su
3,5 su bardağı
toz şeker
4-5 damla
limon suyu
Üzeri için
1 su bardağı
kavrulmuş kadayıf
2 yemek kaşığı
toz antep fıstığı

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın.Avucunuzun içinde bastırarak hamuru düzleştirin ve ortasına biraz çiğ kadayıf, biraz ceviz içi ve biraz toz tarçın serperek hamurun tüm kenarları ortada buluşturup kapatın.Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine kapadığınız kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde içi ceviz, çiğ kadayıf ve tarçınla dolu minik kurabiyeler şeklinde olacak.Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yan yana dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20-25 dakika pişirin.Tatlılar pişerken, şerbetini hazırlayın; şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırarak pişirin.Ardından kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, sıcak şerbeti üstlerine dökün ve tatlıları ara ara ters düz çevirerek tüm şerbeti çekene dek bekletin.Tatlılar şerbeti çekip, soğuduktan sonra, genişçe bir tabağa kavrulmuş kadayıfı serpin ve her bir tatlıyı tabağın içinde gezdirerek kadayıfa bulayın.Kadayıfla kapladığınız tatlıları servis tabağına alın, toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
