Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Telefon ve Bilgisayarları çok kullananlar erken yaşlanıyor

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Telefon ve Bilgisayarları çok kullananlar erken yaşlanıyor

y5lzpy.jpg

Yapılan araştırmalar sonucunda telefon ve bilgisayarları çok kullanan kişiler daha çabuk yaşlanıyor.

Akıllı telefonlardan ve bilgisayarlardan yayılan radyasyondan daha tehlikeli birşey var: Mavi ışık.
Mavi ışık dalgaları, elektronik cihazların ekranlarında bulunan ve görüntünün oluşmasını sağlayan 3 temel renkten birisidir. Diğer renklere, yani kırmızı ve yeşile göre daha farklı etkilere sahip olan mavi ışık dalgaları, spekturumsal konumu nedeniyle göz üzerinden beyne direkt olarak etki ediyor ve beynin sürekli olarak canlı kalmasına neden oluyor. Yatakta uyumaya çalışırken zaman geçirmek adına kullandığınız akıllı telefonlar tarafından bolca yayılan mavi ışık dalgaları, beynimizin bir türlü istediği rahatlama konumuna geçememesine ve sürekli olarak aktif kalmasına neden oluyor. Dolayısıyla uykusuzluk tetikleniyor.

Melenk

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    75
Ben ondan mı rahat uyuyamıyorum. Ama telefon benden uzak kalınca da yine rahat uyuyamıyorum. Öyle alışmışım ki beraber uyuyoruz. Bi bakmışım ayaklarımın oralarda yatakta dolaşıyor :D

İlda

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    114
Her türlü zarar
Hamilelikte de bebegin minyon tipli olmasını sağlıyormuş diye okumuştum bir yerde

Üst Alt