-
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
-
- Mesajlar
- 1,593
-
- MFC Puanı
- 3
İsteyen maydanoz, dereotu, taze nane ve taze kekik gibi otlarla da zenginleştirebilir.
Malzemeler
3 adet taze soğan (yeşil sapları ile birlikte)
6 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ķarabiber
Omlet Yapılışı
Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Yumurtaları bir kasede süt, tuz ve karabiber ekleyerek çırpın.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
Tereyağı eriyip hafif kızınca soğanları tavaya alıp yağda hafifçe öldürün.
Çırpılmış yumurtayı ekleyin ve bir dakika kadar ocakta tutun.
Bu arada fırının üst ızgarasını kızdırın.
Tavayı fırının orta rafında üzeri pişene kadar tutun.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.