Taze Naneli Bulgur Pilavı Tarifi
2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 tutam maydanoz,
1 tutam taze nane,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet sivri biber,
4 su bardağı sıcak su (800 ml.),
Tuz.
kuru soğanın kabukları soyulup yıkanır ve küçük küçük doğranır.Pilavın yapılacağı tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranan soğanlar koyulur ve ocağın üzerinde ara ara karıştırarak kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine yıkanıp süzülmüş bulgurlar ilave edilir ve karıştırarak kavurmaya devam edilir.Bulgurlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine 1 yemek kaşığı salça eklenip biraz daha kavrulur.Son olarak bulgurların üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tuzu ayarlanarak kaynamaya bırakılır.Bulgur pilavı kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Taze nane ve maydanoz ince ince kıyılır.Bulgurlar suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve doğranan yeşillikler pilava eklenip hafifçe karıştırılır.Hazırlanan taze naneli bulgur pilavı, kapağı kapalı olarak demlenmesi için 10 dakika kadar dinlendirilir.Demlenen pilav daha sonra, sıcak olarak servis edilir.
2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 tutam maydanoz,
1 tutam taze nane,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet sivri biber,
4 su bardağı sıcak su (800 ml.),
Tuz.
kuru soğanın kabukları soyulup yıkanır ve küçük küçük doğranır.Pilavın yapılacağı tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranan soğanlar koyulur ve ocağın üzerinde ara ara karıştırarak kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine yıkanıp süzülmüş bulgurlar ilave edilir ve karıştırarak kavurmaya devam edilir.Bulgurlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine 1 yemek kaşığı salça eklenip biraz daha kavrulur.Son olarak bulgurların üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tuzu ayarlanarak kaynamaya bırakılır.Bulgur pilavı kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Taze nane ve maydanoz ince ince kıyılır.Bulgurlar suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve doğranan yeşillikler pilava eklenip hafifçe karıştırılır.Hazırlanan taze naneli bulgur pilavı, kapağı kapalı olarak demlenmesi için 10 dakika kadar dinlendirilir.Demlenen pilav daha sonra, sıcak olarak servis edilir.