- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler (4-6 Kişilik)
250 gram taze fasulye
1 çay bardağı muhaşer (nohutun küçüğü, kabuksuz ve ikiye bölünmüş hali)
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır. Minik minik (1-1,5 santim kadar) doğranır. Tencereye 3-4 su bardağı su konur. Domatesin kabuğu soyulup, içerisine doğranır. Muhaşer de yıkanıp içerisine atılır. Fasulyeler haşlanıp, muhaşerler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Haşlanırken eksilen suyu 4 su bardağına tamamlanır. Kaynayan suya tuz ve bulgur da ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, altı kapatılır. Diğer taraftan tavaya soğanlar yemeklik doğranır. Yağlar da ilave edilerek iyice sotelenip, yumuşatılır. Hafif karamelize edilir ve pilavın üzerine dökülüp iyice karıştırılır. Sıcak servis yapılır. Cacık ya da ayranla da yenirse ayrı bir lezzet katar. Afiyet olsun.
250 gram taze fasulye
1 çay bardağı muhaşer (nohutun küçüğü, kabuksuz ve ikiye bölünmüş hali)
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır. Minik minik (1-1,5 santim kadar) doğranır. Tencereye 3-4 su bardağı su konur. Domatesin kabuğu soyulup, içerisine doğranır. Muhaşer de yıkanıp içerisine atılır. Fasulyeler haşlanıp, muhaşerler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Haşlanırken eksilen suyu 4 su bardağına tamamlanır. Kaynayan suya tuz ve bulgur da ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, altı kapatılır. Diğer taraftan tavaya soğanlar yemeklik doğranır. Yağlar da ilave edilerek iyice sotelenip, yumuşatılır. Hafif karamelize edilir ve pilavın üzerine dökülüp iyice karıştırılır. Sıcak servis yapılır. Cacık ya da ayranla da yenirse ayrı bir lezzet katar. Afiyet olsun.