Tavuk suyu için:
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet havuç
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 adet kuru nane
- 8 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı soğuk su
Tuz
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Toz kırmızıbiber
Düdüklü tencereye tavuk suyunun malzemelerini ekleyin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen tavuğu ve diğer malzemeleri süzerek tavuk suyundan ayırın. Tavuğu kemiklerinden ayırarak, etini didikleyin. Ayrı bir tencerede un, yumurta, yoğurt ve 2 bardak suyu iyice çırpın. Hazırlanan karışımı sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Kıvamını alan çorbamıza daha önce hazırladığımız tavuk suyundan 3-4 bardak (çorbanın kıvamına göre) yavaş yavaş dökelim. Didiklenen tavuk etlerini, limon suyunu ve tuzunu da ekleyip çorbamızı kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada yağ ile toz kırmızı biberi kızdırın ve servisten önce çorbanın üzerinde gezdirin.
Afiyet Olsun