Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tavuklu Taze Patates Güveç Tarifi

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Malzemeler​
250 gr buttan tavuk kuşbaşı,
500 gr taze patates,
2 adet büyük domates,
5 adet sivri biber,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber,
Pul biber,
Kekik.​

Yapılışı​
Patateslerin kabuklarını soyup büyük iseler ikiye bölelim. (patatesleri bütün olarak kullanıyoruz)
Soğanı ve yeşil biberleri ince ince doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
Güveci ocağa alıp ısıtalım.
İçine tereyağını ilave edip eritelim.
Soğanları ilave edip kavuralım.
Tavuk etlerini ilave edip renkleri dönene kadar kavuralım.
Tavukların rengi dönünce salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. (domateslerin rengi yeterli miktarda kırmızı ise salça kullanmaya gerek yok)
Patatesleri ilave edip karıştıralım.
Sonra biberleri ve domatesleri ilave edip bir miktar daha kavuralım.
Son olarak tuzu, karabiberi, pul biberi ve çok az sıcak su ilave edip güvecin ağzını kapatalım.
Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Üzerine kekik serpip sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Güvecin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişme aşamasının yarısında fırına verebilirsiniz. Ya da bir ekmek fırınında pişirtebilirsiniz.​
 
Üst Alt