-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
250 gr buttan tavuk kuşbaşı,
500 gr taze patates,
2 adet büyük domates,
5 adet sivri biber,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber,
Pul biber,
Kekik.
500 gr taze patates,
2 adet büyük domates,
5 adet sivri biber,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber,
Pul biber,
Kekik.
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup büyük iseler ikiye bölelim. (patatesleri bütün olarak kullanıyoruz)
Soğanı ve yeşil biberleri ince ince doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
Güveci ocağa alıp ısıtalım.
İçine tereyağını ilave edip eritelim.
Soğanları ilave edip kavuralım.
Tavuk etlerini ilave edip renkleri dönene kadar kavuralım.
Tavukların rengi dönünce salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. (domateslerin rengi yeterli miktarda kırmızı ise salça kullanmaya gerek yok)
Patatesleri ilave edip karıştıralım.
Sonra biberleri ve domatesleri ilave edip bir miktar daha kavuralım.
Son olarak tuzu, karabiberi, pul biberi ve çok az sıcak su ilave edip güvecin ağzını kapatalım.
Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Üzerine kekik serpip sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Güvecin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişme aşamasının yarısında fırına verebilirsiniz. Ya da bir ekmek fırınında pişirtebilirsiniz.
Soğanı ve yeşil biberleri ince ince doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
Güveci ocağa alıp ısıtalım.
İçine tereyağını ilave edip eritelim.
Soğanları ilave edip kavuralım.
Tavuk etlerini ilave edip renkleri dönene kadar kavuralım.
Tavukların rengi dönünce salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. (domateslerin rengi yeterli miktarda kırmızı ise salça kullanmaya gerek yok)
Patatesleri ilave edip karıştıralım.
Sonra biberleri ve domatesleri ilave edip bir miktar daha kavuralım.
Son olarak tuzu, karabiberi, pul biberi ve çok az sıcak su ilave edip güvecin ağzını kapatalım.
Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Üzerine kekik serpip sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Güvecin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişme aşamasının yarısında fırına verebilirsiniz. Ya da bir ekmek fırınında pişirtebilirsiniz.