- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Malzeme;
3 adet tavuk göğsü
1 buçuk su bardağı pirinç
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
tel şehriye
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
İlk olarak tavuk soteyi yaparak başlıyoruz. ilk olarak tavuk etlerimizi doğrayıp tavamıza bir miktar yağ koyup etler suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz ardından soğan, biber ve salçayı da ekleyip biraz daha pişiriyoruz tavuklar olmaya yakın domateslerimizi ve sotemizin tuzunu ve dilediğimiz baharatlarımızı ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Ardından pirinç pilavımızı yapmaya başlıyoruz pirinçleri ilk önce sıcak suda bir miktar bekletiyoruz daha sonra tenceremize bir miktar yağ koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz sonra pirinçleri ekleyip pirinçlerin iyice kuruduğunu görünceye kadar kavuruyoruz. (Pirinçler ilk önce toplanacak sanra dağılacak) sonra sıcak suyu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Yemeklerimiz olunca da kasenin dibine et sotemizi koyup üzerine pilavimızı ekleyip servis tabağına çeviriyoruz. Afiyet olsun.
3 adet tavuk göğsü
1 buçuk su bardağı pirinç
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
tel şehriye
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
İlk olarak tavuk soteyi yaparak başlıyoruz. ilk olarak tavuk etlerimizi doğrayıp tavamıza bir miktar yağ koyup etler suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz ardından soğan, biber ve salçayı da ekleyip biraz daha pişiriyoruz tavuklar olmaya yakın domateslerimizi ve sotemizin tuzunu ve dilediğimiz baharatlarımızı ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Ardından pirinç pilavımızı yapmaya başlıyoruz pirinçleri ilk önce sıcak suda bir miktar bekletiyoruz daha sonra tenceremize bir miktar yağ koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz sonra pirinçleri ekleyip pirinçlerin iyice kuruduğunu görünceye kadar kavuruyoruz. (Pirinçler ilk önce toplanacak sanra dağılacak) sonra sıcak suyu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Yemeklerimiz olunca da kasenin dibine et sotemizi koyup üzerine pilavimızı ekleyip servis tabağına çeviriyoruz. Afiyet olsun.