-
- Üyelik Tarihi
- 24 Mar 2017
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 1,437
Malzemeler;
2 adet tavuk but
1 su bardağı esmer pirinç
3 yaprak marul veya göbek salata
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış mısır
tuz
Sos için;
2 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
yarım limonun suyu
Yapılışı:
Tavuk butlarını 1 çay kaşığı tuzlu suda haşlanır ve soğutulmak üzere kenara alınır. Pirinç ılık suda 2-3 saat bekletilir ve daha sonra tavukların haşlandığı sudan 2 su bardağı alınıp pirinçler bu suda haşlanır,dinlenmeye bırakılır. Derin bir kaseye marul ve diğer yeşilikler doğranır, havuç rendelenir. Sonrasında küçük parçalara ayrılmış tavuk, arkasından pirinç ve mısır ilave edilir. Balzamik sirke, mayonez, limon suyu ve zeytinyağından oluşan sos da iyice karıştırılarak salataya ilave edilir.
2 adet tavuk but
1 su bardağı esmer pirinç
3 yaprak marul veya göbek salata
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış mısır
tuz
Sos için;
2 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
yarım limonun suyu
Yapılışı:
Tavuk butlarını 1 çay kaşığı tuzlu suda haşlanır ve soğutulmak üzere kenara alınır. Pirinç ılık suda 2-3 saat bekletilir ve daha sonra tavukların haşlandığı sudan 2 su bardağı alınıp pirinçler bu suda haşlanır,dinlenmeye bırakılır. Derin bir kaseye marul ve diğer yeşilikler doğranır, havuç rendelenir. Sonrasında küçük parçalara ayrılmış tavuk, arkasından pirinç ve mısır ilave edilir. Balzamik sirke, mayonez, limon suyu ve zeytinyağından oluşan sos da iyice karıştırılarak salataya ilave edilir.