-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
2 adet böreklik yufka
350-400 gr minik kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk
3-4 dilim çemensiz pastırma
2-3 kaşık haşlanmış mısır
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı su
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Yapılışı
Tereyağı bir tencereye alıp eritin. Tavuk etlerini ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kavurun. Küçük parçalara bölünmüş pastırmayı da tencereye ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın. Yuvarlak küçük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. İlk yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. Su, süt ve sıvıyağ karıştırın ve fırça yardımıyla yufkanın üstüne sürün. Kalan yufkayı küçük parçalara bölün ve her bir katına bu sosu sürüp tepsiye döşeyin. Kenardan sarkan yufkalara da sos sürüp rulo şeklinde ortaya doğru katlayın ve pizza duvarı olacak şekilde tepsinin kenarlarına yerleştirin. Kalan sosu böreğin üzerine gezdirin. Hazırladığınız tavuklu harcı tepsinin ortasına yayın. Üzerine haşlanmış mısırı serpin ve dilimlenmiş biberleri dizin. Kaşar peyniri rendesini serpip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden 180 C ye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçince dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun