Yemek Tarifinin Malzemeleri
1 kg çorbalık tavuk
2 adet defne yaprağı
1 büyük baş soğan
8 – 10 tane tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nohut
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Malzemelerin hepsini düdüklüğe koyup 30dk pişirin piştikten sonra tel süzgeçten süzüp varsa kemik üzerindeki etleri ayıklayıp tavuk suyla beraber başka bir tencere koyun. Arzuya ederseniz 1 su bardağı nohutta ekleyebilirsiniz. Şehriye piştikten sonra ayrı bir kapta 2 limon sıkılıp 1 yumurta sarısı ve 1 tutam karabiberle çırpılır. Kaynamakta olan çorbadan 1 kepçe alınıp sosla beraber çırpılır. Kaynamakta olan çorbanın içine karıştırılıp altı söndürülür.İsterseniz çorbanın üzerine karabiber dökülür. AFİYET OLSUN
1 kg çorbalık tavuk
2 adet defne yaprağı
1 büyük baş soğan
8 – 10 tane tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nohut
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Malzemelerin hepsini düdüklüğe koyup 30dk pişirin piştikten sonra tel süzgeçten süzüp varsa kemik üzerindeki etleri ayıklayıp tavuk suyla beraber başka bir tencere koyun. Arzuya ederseniz 1 su bardağı nohutta ekleyebilirsiniz. Şehriye piştikten sonra ayrı bir kapta 2 limon sıkılıp 1 yumurta sarısı ve 1 tutam karabiberle çırpılır. Kaynamakta olan çorbadan 1 kepçe alınıp sosla beraber çırpılır. Kaynamakta olan çorbanın içine karıştırılıp altı söndürülür.İsterseniz çorbanın üzerine karabiber dökülür. AFİYET OLSUN