-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
1 su bardağı mısır unu
4 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 kase ince ince koparılmış tavuk eti
2 diş sarımsak
Üzerine:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tencereye mısır ununu alın üzerine su ve tavuk suyunu dökerek çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etini ve ezmiş olduğunuz sarımsağı ekleyin. Tuzunu da ayarladıktan sonra 5-6dk kısık ateşte kaynatın. sosu için; tavaya tereyağını alarak eriyin üzerine biberleri ilave edin, rengi çıktıktan sonra ocaktan alın. Çorbayı kaselere döktükten sonra üzerine sosu gezdirin.