Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
1 su bardağı arpa şehriye
Yarım göğüs eti
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ
tavuk göğüsümüzü haşlayarak başlıyoruz. Pişen tavuğumuzu didiyoruz. Beklemeye alıyoruz. Tencereye tereyağ margarin ve sıvıyağı koyuyoruz. Kızan yağa arpa şehriyeleri atıp kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere tavukları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Not: şehriyeler kahverengi olmalı ancak yanmamasına dikkat edin. Kavurmayı abartmayın. Kavrulan pilava iki bardak su eklenir. Tavuğun suyunu koymanız. Tavsiye olunur. Tuz eklenip kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte kaynama başlayınca kısık ateşte pişirilir. Pilavımız ılıyana kadar kapak açılmaz.
1 su bardağı arpa şehriye
Yarım göğüs eti
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ
tavuk göğüsümüzü haşlayarak başlıyoruz. Pişen tavuğumuzu didiyoruz. Beklemeye alıyoruz. Tencereye tereyağ margarin ve sıvıyağı koyuyoruz. Kızan yağa arpa şehriyeleri atıp kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere tavukları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Not: şehriyeler kahverengi olmalı ancak yanmamasına dikkat edin. Kavurmayı abartmayın. Kavrulan pilava iki bardak su eklenir. Tavuğun suyunu koymanız. Tavsiye olunur. Tuz eklenip kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte kaynama başlayınca kısık ateşte pişirilir. Pilavımız ılıyana kadar kapak açılmaz.