Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tavuk Ziyafeti

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
t13-300x329.jpg



Malzemeler

500 gr. tavuk kanat
500 gr. tavuk kelebek
500 gr. tavuk baget
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
biberiye
ERİŞTESİ İÇİN:
2,5 su b. erişte
2 çorba k. tereyağı
1 domates
2 diş sarımsak
fesleğen
su
tuz
sıvıyağ
GARNİTÜRÜ İÇİN:
2 soğan
2 kırmızı biber
2 köy biberi


HAZIRLANIŞI


Tavuk kanatı, bageti ve kelebek kısmını karıştırma kabına alıyoruz. Sarımsağı üstüne rendeliyoruz. Tuz, karabiber ve biberiye yaprağı atıyoruz. Zeytinyağı döküyoruz ve harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tavuk parçalarını diziyoruz. Cinsine göre ayırarak diziyoruz, çünkü en önce kelebek kısmı, sonra baget sonra kanat kısmı pişecek. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Eriştesi için, tencerede su kaynatıyoruz. Tuzunu ve zeytinyağını döküyoruz. Kaynayınca içine erişteyi atıp haşlıyoruz. Eriştenin sosu için, domatesleri ince doğruyoruz. Tavaya tereyağını atıyoruz. İçine domates, fesleğen, sarımsak, tuz, karabiber atıyoruz. Sosumuz kaynayınca içine erişteyi atıyoruz ve karıştırarak servis tabağına diziyoruz. Kenarlara pişen tavukları diziyoruz. Köy biberi, kırmızı biberi ve halka doğranmış soğanı yağda hafif soteliyoruz ve eriştenin üzerine dökerek servis ediyoruz.


 
Üst Alt