-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
Yeteri kadar su
1 su bardağı bezelye
1 adet büyük boy havuç
2 adet küçük boy patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 dal taze soğan
12 adet milföy hamuru
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı, Çörekotu
Yapılışı
Tavuk göğsünü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. Sudan alın ve iri küpler halinde doğrayın. Bezelye, kabukları soyulmuş havuç ve patatesi ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk etini sıvıyağda 1-2 dakika kavurun. Üzerine bezelye, havuç,patates ve taze soğanın iri doğranmış yeşil kısımlarını ilave edin. Tüm malzemeyi 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Milföy hamurlarını hafif yumuşamaları için 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tezgah üzerinde elinizle hafifçe incelttikten sonra 2 adet milföy hamurunun iki ucu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve dikdörtgen bir hamur elde edin. Ortasına tavuklu iç harçtan koyun ve önce uzun kenarları daha sonra kısa kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.