-
- Üyelik Tarihi
- 24 Mar 2017
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 1,437
Tavuk Sote
Gereçler:
2 tavuğun gögüs kısmı ( derisi çıkarılmış 4 parça gögüs eti)
4 adet çarliston biber
3 orta boy domates, 3 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz-karabiber-1 tatlı kaşığı kekik
1/ 2 demet maydanoz
Yapılışı:
1. Tavuk etlerini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalar halinde kesin. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayırıp ince ince doğrayın.
2. Yukarıda hazırladığınız gereçleri çelik bir tavayla ateşe koyun. Yağ katın ve üstü kapalı olarak önce kısık bir ateşte pişmesini sağlayın. Tuz, karabiber ve kekik serpin ve 5 dk sonra ateşten indirin. Maydanozla süsleyip patates kızartmasıyla servis yapın.
Gereçler:
2 tavuğun gögüs kısmı ( derisi çıkarılmış 4 parça gögüs eti)
4 adet çarliston biber
3 orta boy domates, 3 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz-karabiber-1 tatlı kaşığı kekik
1/ 2 demet maydanoz
Yapılışı:
1. Tavuk etlerini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalar halinde kesin. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayırıp ince ince doğrayın.
2. Yukarıda hazırladığınız gereçleri çelik bir tavayla ateşe koyun. Yağ katın ve üstü kapalı olarak önce kısık bir ateşte pişmesini sağlayın. Tuz, karabiber ve kekik serpin ve 5 dk sonra ateşten indirin. Maydanozla süsleyip patates kızartmasıyla servis yapın.