Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavuk Kapama

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Tavuk Kapama Malzemeleri

6 adet kemiksiz tavuk but
2 adet patates
10 adet mantar – dilim
1 adet kuru soğan – julyen kesilmiş
2 diş sarımsak
Soya sos
1 su bardağı krema
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzeri için Malzemeler
1 su bardağı kaşar peyniri – rendelenmiş
Tavuk butlarını bir kapta soya sosuna bulayın.

Fırın kabına dizin.

Kızdırdığınız tavaya zeytinyağı dökün.

Soğanları ilave edin.

Soğanlar kavrulunca, mantarı, sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.

Hazırladığınız harcı tavukların üzerine yayın.

İnce halka şeklinde doğradığınız patatesleri kabın en üstüne dizin.

Kremayı patateslerin üzerine dökün.

Kabın ağzını fırın kâğıdı ile sıkıca kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ağzı kapalı bir şekilde 40 dakika pişirin.

Ardından üstündeki kâğıdı alarak 20 dakika daha pişirin.

Fırından çıkartmaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini üstüne gezdirip, kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına alın.

Kaşarlar eriyince, çıkarıp servis edin.
 
Üst Alt