- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Malzeme;
Yarım tavuk (parçalanmış şekilde)
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı mısır
Yarım çay bardağı bezelye
1 küçük kuru soğan
Tuz
Karabiber
Köri
Zencefil
Toz kırmızı biber
Tavuk düdüklü tencereye alınarak baharatlar eklenip 20 dakika kadar haşlanır. Ayrı bir tencerede az miktarda zeytinyağı ile soğan, biber ve pirinçler kavrulur. Mısır ve bezelye de eklenerek bir iki daha çevrildikten sonra altı kapatılır. Kavrulan pirinçler borcama serilir ve üzerine parçalanan tavuk yerleştirilir. 2 su bardağı tavuk suyu da ilave edilerek 200 derece fırında pirinçle pişene kadar pişirilir. Afiyet olsun
Yarım tavuk (parçalanmış şekilde)
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı mısır
Yarım çay bardağı bezelye
1 küçük kuru soğan
Tuz
Karabiber
Köri
Zencefil
Toz kırmızı biber
Tavuk düdüklü tencereye alınarak baharatlar eklenip 20 dakika kadar haşlanır. Ayrı bir tencerede az miktarda zeytinyağı ile soğan, biber ve pirinçler kavrulur. Mısır ve bezelye de eklenerek bir iki daha çevrildikten sonra altı kapatılır. Kavrulan pirinçler borcama serilir ve üzerine parçalanan tavuk yerleştirilir. 2 su bardağı tavuk suyu da ilave edilerek 200 derece fırında pirinçle pişene kadar pişirilir. Afiyet olsun