-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 855
Malzemeler:
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 2 Su bardağı toz şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 1 adet damla sakız
* 1 litre süt
* 150- gram margarin (tereyağı)
* Tarçın (İsteğe bağlı)
Yapılışı:
1 Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.
Afiyet olsun.
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 2 Su bardağı toz şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 1 adet damla sakız
* 1 litre süt
* 150- gram margarin (tereyağı)
* Tarçın (İsteğe bağlı)

Yapılışı:
1 Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.
Afiyet olsun.