Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tavuk Budu Sarma

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Malzemeler

4 adet tavuk pirzola

Dolma içim

150 gr. asma yaprağı

1 çay bardağı buğday (aşurelik)

1/2 çay bardağı ince bulgur

100 gr. dolmalık kıyma

6 dilim pastırma

1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça

Tuz

Karabiber Sos İçin:

1 çorba kaşığı salça

2-3 diş sarmısak

1 bardak su







Tavuk Budu Sarma Tarifi

Aşurelik buğday robotun içinde incecik çekilir. Kıyma karıştırma kabına alınıp içine buğday, ince bulgur, yemeklik doğranmış soğan, salça, ince doğranmış pastırma, tuz, karabi*ber ve 1,5 su bardağı su eklenip karıştırılır. Yıkanmış asma yaprağına aynen dolma sarar gibi sarılır. Bir tencerenin dibi*ne tavuk butlan dizilir. Üzerine hazırlanan sarmalar düzgün*ce yerleştirilir. En üste de bir kâsede salça, su ve ezilmiş sar*mısak karıştırılıp sos yapılır ve dökülür. Orta ateşte 45 dakika pişirilir.
 
Üst Alt