Malzemeler
4 adet tavuk pirzola
Dolma içim
150 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı buğday (aşurelik)
1/2 çay bardağı ince bulgur
100 gr. dolmalık kıyma
6 dilim pastırma
1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sos İçin:
1 çorba kaşığı salça
2-3 diş sarmısak
1 bardak su
Tavuk Budu Sarma Tarifi
Aşurelik buğday robotun içinde incecik çekilir. Kıyma karıştırma kabına alınıp içine buğday, ince bulgur, yemeklik doğranmış soğan, salça, ince doğranmış pastırma, tuz, karabi*ber ve 1,5 su bardağı su eklenip karıştırılır. Yıkanmış asma yaprağına aynen dolma sarar gibi sarılır. Bir tencerenin dibi*ne tavuk butlan dizilir. Üzerine hazırlanan sarmalar düzgün*ce yerleştirilir. En üste de bir kâsede salça, su ve ezilmiş sar*mısak karıştırılıp sos yapılır ve dökülür. Orta ateşte 45 dakika pişirilir.
4 adet tavuk pirzola
Dolma içim
150 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı buğday (aşurelik)
1/2 çay bardağı ince bulgur
100 gr. dolmalık kıyma
6 dilim pastırma
1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sos İçin:
1 çorba kaşığı salça
2-3 diş sarmısak
1 bardak su
Tavuk Budu Sarma Tarifi
Aşurelik buğday robotun içinde incecik çekilir. Kıyma karıştırma kabına alınıp içine buğday, ince bulgur, yemeklik doğranmış soğan, salça, ince doğranmış pastırma, tuz, karabi*ber ve 1,5 su bardağı su eklenip karıştırılır. Yıkanmış asma yaprağına aynen dolma sarar gibi sarılır. Bir tencerenin dibi*ne tavuk butlan dizilir. Üzerine hazırlanan sarmalar düzgün*ce yerleştirilir. En üste de bir kâsede salça, su ve ezilmiş sar*mısak karıştırılıp sos yapılır ve dökülür. Orta ateşte 45 dakika pişirilir.