-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
Malzemeler:
1 kg kuzu pirzola
Tuz
Yapılışı:
Yapışmaz tava ocağa alınır, iyice ısıtılır. Pirzolalar kızgın tavaya alınır. Orta ateşte kızartılır (et kızarırken hemen çevrilmez, sulanabilir) Pirzolalarla kızarınca çevrilir, diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır. Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su, az tuz eklenir ve kapağı kapatılır.
Kısık ateşte etler yumuşayıp, suyunu iyice çekene kadar pişirilir (suyunu çekip kızarana kadar yine dokunmuyoruz ve yağ eklemiyoruz kendi yağı eridiği için yetiyor)
Etler kızarınca diğer tarafı çevrilir. 2-3 dakika kızartılır. Sıcak sıcak servis yapılır...
Kolay gelsin, Afiyet olsun...