- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
1http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif5 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Çukur bir kaba ılık suhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif tuz ve serte yakın kıvam alana kadar un katılırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif yoğrulur. Hamur üzeri kapalı olararak dinlenirken iç hazırlanır. Ispanak yıkanırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif ince doğranırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif yarım tatlı kaşığı tuzla ovulur. Tencereye soğan ve sıvı yağ konur. Soğan sararınca ateşten alınır. Üzerne çiğ ıspanakhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif kimyonhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif karabiber eklenirhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif karıştırılır. Dinlenen hamurdan yarım limon kadar parçalar alınırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif unlu zemindehttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif ince açılır. Yufkanın yarısına yeteri kadar iç konurhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif diğer yarrısı üzerine kapatılırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif kenarlarına bastırılır. Gözleme az yağlı teflon tavada pişirilir.
Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
1http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif5 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Çukur bir kaba ılık suhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif tuz ve serte yakın kıvam alana kadar un katılırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif yoğrulur. Hamur üzeri kapalı olararak dinlenirken iç hazırlanır. Ispanak yıkanırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif ince doğranırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif yarım tatlı kaşığı tuzla ovulur. Tencereye soğan ve sıvı yağ konur. Soğan sararınca ateşten alınır. Üzerne çiğ ıspanakhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif kimyonhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif karabiber eklenirhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif karıştırılır. Dinlenen hamurdan yarım limon kadar parçalar alınırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif unlu zemindehttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif ince açılır. Yufkanın yarısına yeteri kadar iç konurhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif diğer yarrısı üzerine kapatılırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif kenarlarına bastırılır. Gözleme az yağlı teflon tavada pişirilir.