Tavada Et Kavurması Tarifi
250 gr kırmızı et (kuş başı şeklinde doğranmış)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tane kırmızı biber
4 tane ince sivri biber
2 diş sarımsak
2 tane soğan
1 cay kaşığı karabiber
1 kaşığı kırmızıbiber
1 buçuk tatlı kaşığı tereyağ
Kuş başı şeklinde doğranmış etlerimizi kısık ateşte yanan ocağımızın üzerine alıyoruz ve kapağını kapatıp etlerimizi suyunu çekene kadar pişmesini bekliyoruz. Ve pişen etlerimizin üzerine doğradığımız malzemelerimizin hepsini ilave ediyoruz, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp etlerimizi kısık ateşte ve malzemesi ile pişirmeye devam ediyoruz. !!!!Artık etimizin olmuştur ve tereyağını tuzunu ilave ettikten sonra 3 dk karıştıralım ve ocağın altını kapatıp servise sunalım.
250 gr kırmızı et (kuş başı şeklinde doğranmış)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tane kırmızı biber
4 tane ince sivri biber
2 diş sarımsak
2 tane soğan
1 cay kaşığı karabiber
1 kaşığı kırmızıbiber
1 buçuk tatlı kaşığı tereyağ
Kuş başı şeklinde doğranmış etlerimizi kısık ateşte yanan ocağımızın üzerine alıyoruz ve kapağını kapatıp etlerimizi suyunu çekene kadar pişmesini bekliyoruz. Ve pişen etlerimizin üzerine doğradığımız malzemelerimizin hepsini ilave ediyoruz, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp etlerimizi kısık ateşte ve malzemesi ile pişirmeye devam ediyoruz. !!!!Artık etimizin olmuştur ve tereyağını tuzunu ilave ettikten sonra 3 dk karıştıralım ve ocağın altını kapatıp servise sunalım.