OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
350 g yağsız dana eti
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
4 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 adet küçük boy kırmızı soğan (dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet kiraz domates (kalın dilimlenmiş)
115 g salatalık (kalın ve kısa şeritler halinde kesilmiş)
Çekilmiş tane karabiber
2 adet taze soğan (doğranmış)
Süslemek için:
Maydanoz dalları ve taze soğan (ince doğranmış)
Tatlı Ve Ekşili Dana Eti Tarifi için;
Dana etini ince şeritler halinde doğrayın. Yağı tavada kızdırın, sarımsağı tavaya atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip 4-5 dakika daha kavurun ve soğanı katın. Balık sosu, karabiber ve şekeri ekleyin.
Etin rengi dönene ya da soğanlar pembeleşene kadar (3-4 dakika) kavurun. Domates, salatalık ve taze soğanı ekleyin. Gerekirse birkaç yemek kaşığı su ilave edin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Maydanoz ve taze soğanla süsleyip servis yapın.