Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Taş Kadayıf

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
tas-kadayif-500x333.jpg


yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg



  • 10-12 iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Hazır taş kadayıf hamuru son olarak
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker ve
  • Yarımdan biraz eksik limon suyu
yemek_tarifi_hazirlanisi.png


Önce şerbeti hazırlayıp soğutmalıyız. Bunun içinde su ve şekeri kaynatıp biraz kıvamlanınca limon suyunu ilave edin. Ceviz içlerini iri kıydıktan sonra hamurların içine yayıp yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın sıvı yağ içerisinde kızartın ve hemen soğuk şerbetin için de 10 dk bekletin. Şerbetten çıkarıp servis edebilirsiniz. Kolay ve hoş bir tatlı afiyet olsun.
 
Üst Alt