Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66


- 10-12 iri kıyılmış ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- Hazır taş kadayıf hamuru son olarak
- Sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker ve
- Yarımdan biraz eksik limon suyu

Önce şerbeti hazırlayıp soğutmalıyız. Bunun içinde su ve şekeri kaynatıp biraz kıvamlanınca limon suyunu ilave edin. Ceviz içlerini iri kıydıktan sonra hamurların içine yayıp yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın sıvı yağ içerisinde kızartın ve hemen soğuk şerbetin için de 10 dk bekletin. Şerbetten çıkarıp servis edebilirsiniz. Kolay ve hoş bir tatlı afiyet olsun.