-
- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 17,522
-
- MFC Puanı
- 3,901
Tart nasıl yapılır, Tart tarifi nedir?
TART HAMURU NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
125 gram tereyağı
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sayısı
1 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz
Nasıl yapılır?
Tereyağını küp küp doğrayıp buzluğa koyun.
Un, pudra şekeri ve tuzu bir kasede karıştırın.
Tereyağını ekleyip mümkünse robotta karıştırın. Robot yoksa parmak uçlarınızla fazlaca ısınmasını önleyerek yağı un karışımına yedirin.
Karışımı yeniden buzdolabına kaldırın.
Yumurta sarılarına sütü ekleyip karıştırın.
Yağlı una yumurta sarılarını hamur toparlanana kadar azar azar ilave edin.
Hamur toparlanınca güzelce sarıp buzdolabına kaldırın ve 1 saat dinlendirin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Hamuru tezgahın üzerinde merdaneyle açın.
Ardından tart kalıbını tereyağıyla yağlayın ve açtığınız hamuru kalıba yerleştirin.
Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları kesip üzerine uygun ölçülerde kesilmiş pişirme kağıdını ve nohutları yerleştirin.
Kalıbı fırına verip 20 dakika pişirin.
Ardından fırından alıp içini malzemelerle doldurduktan sonra yeniden fırınlayarak nefis tartınızı bitirebilirsiniz.
ALINTIDIRTART HAMURU NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
125 gram tereyağı
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sayısı
1 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz
Nasıl yapılır?
Tereyağını küp küp doğrayıp buzluğa koyun.
Un, pudra şekeri ve tuzu bir kasede karıştırın.
Tereyağını ekleyip mümkünse robotta karıştırın. Robot yoksa parmak uçlarınızla fazlaca ısınmasını önleyerek yağı un karışımına yedirin.
Karışımı yeniden buzdolabına kaldırın.
Yumurta sarılarına sütü ekleyip karıştırın.
Yağlı una yumurta sarılarını hamur toparlanana kadar azar azar ilave edin.
Hamur toparlanınca güzelce sarıp buzdolabına kaldırın ve 1 saat dinlendirin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Hamuru tezgahın üzerinde merdaneyle açın.
Ardından tart kalıbını tereyağıyla yağlayın ve açtığınız hamuru kalıba yerleştirin.
Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları kesip üzerine uygun ölçülerde kesilmiş pişirme kağıdını ve nohutları yerleştirin.
Kalıbı fırına verip 20 dakika pişirin.
Ardından fırından alıp içini malzemelerle doldurduktan sonra yeniden fırınlayarak nefis tartınızı bitirebilirsiniz.